poreskom obvezniku biće određena mera privremene zabrane rada

Poreska kontrola oduzela robu tržnih centara Milenijum i Piramida u vrednosti oko 256.000 evra

SrbijaU fokusu

8.11.2023 17:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Poreska kontrola oduzela robu tržnih centara Milenijum i Piramida u vrednosti oko 256.000 evra Poreska kontrola oduzela robu tržnih centara Milenijum i Piramida u vrednosti oko 256.000 evra
Poreska uprava Srbije, po prijavi tržišne inspekcije, izvršila je kontrolu prometa robe u prodavnicama i magacinima tržnih centara Milenijum i Piramida i utvrdila višak robe u... Poreska kontrola oduzela robu tržnih centara Milenijum i Piramida u vrednosti oko 256.000 evra

Poreska uprava Srbije, po prijavi tržišne inspekcije, izvršila je kontrolu prometa robe u prodavnicama i magacinima tržnih centara Milenijum i Piramida i utvrdila višak robe u iznosu od više od 256.000  evra i oduzela je, saopštila je u sredu Poreska uprava.

„Tokom poreske kontrole u objektima u tržnim centrima Milenijum i Piramida, izvršen je popis zaliha i utvrđen višak robe u iznosu od 30.035.572 dinara, odnosno 256.329 evra“, navela je Poreska uprava, prenosi Beta.

Dodaje se da je utvrđeno da su objekti koji su korišćeni kao magacin, neprijavljeni kao izdvojene poslovne jedinice, za koje nisu zaključeni ugovori o zakupu, već se prema izjavi odgovornog lica, koriste na osnovu usmenog dogovora.

Poreska uprava je tu robu oduzela, a poreskom obvezniku će biti određena mera privremene zabrane rada od 90 dana u kontrolisanim objektima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...