Prijave se odnose na otvorene i zatvorene prostore i prostorije gde se skladište ili smeštaju dobra

Poreski obveznici do 24. januara moraju da prijave radni i skladišni prostor

PoreziPreduzetnikSrbija

12.1.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Poreski obveznici do 24. januara moraju da prijave radni i skladišni prostor Poreski obveznici do 24. januara moraju da prijave radni i skladišni prostor
Od 24. januara poreski obveznici imaju obavezu da prijave poslovni prostor i prostorije u kojima skladište i smeštaju robu, kao i onaj u kome... Poreski obveznici do 24. januara moraju da prijave radni i skladišni prostor

Od 24. januara poreski obveznici imaju obavezu da prijave poslovni prostor i prostorije u kojima skladište i smeštaju robu, kao i onaj u kome obavljaju delatnost.

Na sajtu Poreske uprave Srbije (PKS) navodi se da se prijavljivanje vrši isključivo u elektronskom obliku, preko njihovog portala, prenosi Blic Biznis povizajući se na Tanjug.

Koristi se obrazac EP IPP koji se podnosi posebno za svaki prostor i prostoriju koji se nalaze van prijavljenog sedišta pravnog lica ili preduzetnika pre početka njihovog korišćenja.

Naglašeno je da se prijave odnose i na otvorene i na zatvorene prostore i prostorije gde se skladište ili smeštaju dobra.

Obveznik koji svoj poslovni prostor iznajmljuje drugome dužan je da prostor prijavi za obavljanje delatnosti iznajmljivanja, a zakupac da iznajmljeno prijavi za obavljanje delatnosti.

Organi i organizacije države, kao i teritorijalne autonomije ili lokalne samouprave, zatim javna preduzeća, odnosno direktni i indirektni budžetski korisnici, kao i finansijske institucije, ne podnose prijavu.

„Neprijavljivanje predstavlja krivično delo nedozvoljenog skladištenja robe“, upozorili su iz PKS.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.