Telekomova Arena potpisala ugovor

Prenos italijanske fudbalske lige 24 miliona evra po sezoni za Balkan

Srbija

21.12.2023 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prenos italijanske fudbalske lige 24 miliona evra po sezoni za Balkan Prenos italijanske fudbalske lige 24 miliona evra po sezoni za Balkan
Telekomova Arena prava na prenos utakmica prve italijanske fudbalske lige za područje Balkana za naredni period plaća 24 miliona evra po sezoni, što je... Prenos italijanske fudbalske lige 24 miliona evra po sezoni za Balkan

Telekomova Arena prava na prenos utakmica prve italijanske fudbalske lige za područje Balkana za naredni period plaća 24 miliona evra po sezoni, što je skuplje od cene koju su, za prenos ove lige, platile Belgija, ali i Švajcarska, Austrija i Nemačka.

Kako piše N1, klubovi prve italijanske fudbalske lige potpisali su u Milanu, u ponedeljak 18. decembra, nove ugovore o emitovanju u više evropskih zemalja za naredne sezone.

Portal Sportcal saznaje da su dogovoreni ugovori o pokrivanju ugovora o emitovanju u Belgiji, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i na Balkanu.

Nova „tura“ međunarodnih medijskih prava za najjaču fudbalsku ligu u Italiji počinje sezonom 2024-25.
Proces koji se odnosi na Nemačku, Austriju i Švajcarsku (DACH) počeo je krajem avgusta. Portal navodi da je trenutni emiter Serije A u Nemačkoj i Austriji „vrhunski sportski emiter DAZN, kroz ugovor koji traje do kraja tekuće kampanje 2023-24“.

U Švajcarskoj utakmice trenutno prikazuju Ski Deutschland i Teleclub. U Belgiji – Telenet.

„Ugovor sa najvećom vrednošću je onaj potpisan za Balkan, koji dostiže 24 miliona evra (26,3 miliona dolara) po svakoj sezoni“, navodi ovaj portal.

Pored ovih ugovora, klubovi su takođe odobrili mandat ligi da vodi razgovore sa emiterima u Velikoj Britaniji i Irskoj, Poljskoj, kao i Azijsko-pacifičkom (APAC) regionu.

Seriju A prikazuje TNT Sports u Engleskoj, Eleven Sports u Poljskoj, a širom APAC-a to čini niz mreža, uključujući i katarski BeIN Sport.

Sportcal.com navodi da je ukupna vrednost potpisanih međunarodnih ugovora o medijskim pravima do sada porasla za 14 odsto u odnosu na ugovore koji pokrivaju tekući ciklus, a koji se završava na kraju 2023-24.

„Ponude sadašnjih nosilaca prava do 2029. ukupno su vredne najmanje 4,5 milijardi evra (4,9 milijardi dolara), što je 900 miliona evra po sezoni. Međutim, ovo je mali pad u odnosu na trenutne naknade koje plaćaju Ski i DAZN, a koje iznose 930 miliona evra godišnje“, piše ovaj portal.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...