Stari gvozdeni most postaje pešački

Prikuplja se dokumentacija za izgradnju novog mosta u Ćupriji

BiznisInfrastrukturaSrbija

30.1.2024 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Prikuplja se dokumentacija za izgradnju novog mosta u Ćupriji Prikuplja se dokumentacija za izgradnju novog mosta u Ćupriji
Putevi Srbije podneli su kao investitor resornom ministarstvu Zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnja mosta preko... Prikuplja se dokumentacija za izgradnju novog mosta u Ćupriji

Putevi Srbije podneli su kao investitor resornom ministarstvu Zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnja mosta preko reke Velike Morave na trasi budućeg državnog puta IIA reda br.158.

Studiju je izradio Institut za puteve AD Beograd.

Reč je o mostu preko reke u Ćupriji koji je najavljen još 2020. godine, a kako stoji u Zahtevu, planiran je uzvodno oko 400 metara od postojećeg gvozdenog mosta, objavila je eKapija.

Cilj izgradnje je rasterećenje i ubrzavanje saobraćaj na državnom putu Jagodina-Ćuprija-Paraćin.

„Gradnja novog mosta planirana je zajedno sa pristupnim saobraćajnicama, čime bi se omogućilo izmeštanje trase Državnog puta IIA reda br. 158 u cilju saobraćajnog rasterećenja postojećeg mosta koji je usled dugogodišnje ekspoatacije u značajnoj meri oštećen“, navedeno je u dokumentu.

Dužina saobraćajnice zajedno sa mostom iznosiće 920 metara, a dužina samog mosta biće oko 444 metara.

Most će imati kolovoz sa dve vozne trake ukupne širine 7 metara, za svaki smer vožnje, a na uzvodnoj strani predviđena je pešačka staza širine 2.5 metra, dok je na nizvodnoj strani predviđena pešačko biciklistička staza širine 3+2.5 metra.

Gvozdeni most će nakon izgradnje novog mosta postati pešački i kako je ranije najavljeno, biti turistička atrakcije Ćuprije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...