Država uložila 63,5 miliona dinara u okviru projekta Zaplovi Srbijom

Pristanište u Šapcu dobilo lučkog operatera

BiznisInfrastrukturaSrbija

22.1.2024 09:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pristanište u Šapcu dobilo lučkog operatera Pristanište u Šapcu dobilo lučkog operatera
Agencija za upravljanje lukama saopštila je da je potpisala Ugovor o obavljanju lučke delatnosti sa privrednim društvom Geo-Projekt SM d.o.o., čime je ovo pravno... Pristanište u Šapcu dobilo lučkog operatera

Agencija za upravljanje lukama saopštila je da je potpisala Ugovor o obavljanju lučke delatnosti sa privrednim društvom Geo-Projekt SM d.o.o., čime je ovo pravno lice postalo operater na međunarodnom putničkom pristaništu u Šapcu.

Ugovor je potpisan na period od deset godina a obaveze operatera predviđaju ulaganja u održavanje lučke infrastrukture i pristupnog plovnog puta.

Agencija podseća da je realizovala investiciju u izgradnju infrastrukture međunarodnog putničkog pristaništa u Šapcu, koje je otvoreno u decembru prošle godine, a taj projekat finansiran je srеdstvima Rеpublikе Srbije u vrеdnosti od 63,5 miliona dinara.

„Šabac je jedna od lokacija koje su obuhvaćene projektom Zaplovi Srbijom. Cilj projekta je izgradnja nedostajuće nautičke infrastrukture: marina, pristaništa i pontona za kanalski i linijski saobraćaj, kao i podizanje svesti javnosti o prednostima nautike za promociju zemlje i povećanje prihoda“, istakli su iz Agencije.

Otvaranjem pristaništa u Šapcu upotpunjena je infrastruktura za kruzing na reci Savi, ističu iz Agencije i najavljuju da će se u narednom periodu raditi na uspostavljanju linijskog brodskog saobraćaja koji će povezivati Šabac, Sremsku Mitrovicu i Beograd.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...