Još se ne zna koji će model silaziti sa traka

Probna proizvodnja e-vozila u Kragujevcu od kraja 2023. godine

Srbija

19.4.2023 08:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Probna proizvodnja e-vozila u Kragujevcu od kraja 2023. godine Probna proizvodnja e-vozila u Kragujevcu od kraja 2023. godine
Probna serijska proizvodnja električnog vozila u Stellantisovoj fabrici u Kragujevcu trebalo bi da počne krajem ove godine ali se još ne zna koji će... Probna proizvodnja e-vozila u Kragujevcu od kraja 2023. godine

Probna serijska proizvodnja električnog vozila u Stellantisovoj fabrici u Kragujevcu trebalo bi da počne krajem ove godine ali se još ne zna koji će to model biti, rekao je agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata fabrike Saša Đorđević.

On očekuje da sedam do osam meseci posle toga, u 2024. godini, krene i puna proizvodnja.

Đorđević je kazao da se savremena oprema intenzivno montira u fabričkim pogonima kao i da sada ima i potpuno kompletiranih „polja“.

Još se, međutim, ne zna koji će se model proizvoditi u Kragujevcu, a Đorđević je ocenio da se u medijima o tome samo nagađa.

Podsetio je da su pojedini mediji pominjali najpre „pandu“, a da je poslednja objava vezana za citroen C3.

Đorđević je rekao da to što nema zvaničnih informacija o modelu koji će se raditi u Kragujevcu ne čudi, jer je slično bilo i kada se čekalo na početak proizvodnje modela Fiat 500L.

  • MAJA

    21.4.2023 #1 Author

    Koji god da bude model, želimo im uspeh

    Odgovori

  • SHALIMAR

    21.4.2023 #2 Author

    Neka oni samo pocnu sa proizvodnjom za pocetak…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...