Izabrano najbolje rešenje za razvoj aplikacije za Android POS

Proglašen pobednik Payten hakatona

Hi-techPoslovanjePreduzetnikSrbija

6.12.2022 10:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Proglašen pobednik Payten hakatona Proglašen pobednik Payten hakatona
Proglašenjem pobednika u Muzeju nauke i tehnike završen je prvi hakaton koji je organizovala kompanija Payten, član ASEE grupe. Od ukupno 12 ekipa, najbolje... Proglašen pobednik Payten hakatona

Proglašenjem pobednika u Muzeju nauke i tehnike završen je prvi hakaton koji je organizovala kompanija Payten, član ASEE grupe. Od ukupno 12 ekipa, najbolje plasirano rešenje za razvoj aplikacije za Android POS kreirao je tim Sputnik, u čijem sastavu su bili Stefan Milosavljević, Cvijetin Mlađenović i Marko Đorđić i koji su osvojili 4.000 evra, navodi se u saopštenju organizatora.

Drugoplasirana ekipa Srećan kraj, koju su činili Stevan Adžić, Miloš Kecojević, Stefan Branković, Mateja Milojević i Dušan Todorović, nagrađena je sa 2.000 evra, dok je trećeplasirani tim Elev4tor, čiji su sastav činili Stefan Savić, Mia Vučinić, Teodora Glišić i Ognjen Perović, osvojio 1.000 evra. 

“Imali smo dobru ideju sa tehničke strane. Problem nam je bio biznis plan, tako da nam je pomoć mentora mnogo značila. Uz njihove stručne savete smo prevazišli probleme. Ovo je bio prvi hakaton na kom smo zajedno učestvovali kao tim i sigurno ćemo se ponovo takmičiti u istom sastavu. Zahvaljujemo još jednom mentorima i organizatorima na ovom fantastičnom iskustvu”, izjavili su članovi pobedničkog tima Sputnik. 

Group Sales Director kompanije Payten Nenad Subotić, predsednik žirija na ovogodišnjem hakatonu izjavio je da je iznenađen kvalitetom ekipa, kao i znanjem koje poseduju.

“Imali smo nekoliko kriterijuma koje smo koristili prilikom ocenjivanja idejnih rešenja, od kojih bih izdvojio mogućnost korišćenja aplikacije kod više trgovaca, korisničko iskustvo, kao i način prezentacije. Tri ekipe su odmah ostavile najjači utisak kod svih članova žirija”, rekao je on. 

Kako navodi Aleksandar Milošević, CTO kompanija ASEE i Payten i član stručnog žirija, izjavio je da su se predstavljena rešenja razlikovala po viziji, inovativnosti, primenljivosti, vrednosti koju ostvaruju za trgovca i egzekuciji, odnosno korisničkom interfejsu koji su napravili, kao i po tome koliko su uspeli da urade u kratkom vremenskom periodu. 

“Pobednički tim je imao najbolju egzekuciju, a rešenje je inovativno i primenljivo”, rekao je on.  

Partner prvog Payten hakatona bila je kompanija Delhaize Srbija, čiji je predstavnik u žiriju bio Dragoljub Jovković, direktor IT sektora.

“Danas smo videli prilično različite ekipe i pristupe, neke su me zaista fascinirale. Presudni kriterijum je bio fokus na dodatnu vrednost POS terminalu. Pobednički tim je uspeo da za samo dva dana napravi rešenje i da nam demonstrira njegove funkcionalnosti, pri čemu je ono bilo jednostavno i primenljivo u praksi”, istakao je Jovković. 

Kompaniju Castles Technology, koja je takođe bila jedan od partnera Payten hakatona, u žiriju je predstavljao Euripides Pinos, Project and Product Manager za Istočnu Evropu. Biznis mentori bili su i Miloš Lazarević iz Banca Intesa, Jovan Milašinović iz Halk banke, Petar Stefanović iz NLB Komercijalne banke, kao i zaposleni kompanije Payten Mirko Kiso, Bojan Dornik, Branislav Popović, Milan Stojić, Boris Bogdanoski, Bratislav Maksimović i Nenad Pavlović.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...