Odlukom stručnog žirija Sajma tehnike

Dodeljene nagrade „Korak u budućnost“

InovacijeManifestacijePoslovanjeSrbija

27.5.2022 08:28 Autor: Stanislav Stanišić 4

Dodeljene nagrade „Korak u budućnost“ Dodeljene nagrade „Korak u budućnost“
Stručni žiri Beogradskog sajma dodelio je tradicionalne nagrade „Korak u budućnost“ najuspešnijim učesnicima 64. Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća. Veliku nagradu za najuspešniji... Dodeljene nagrade „Korak u budućnost“

Stručni žiri Beogradskog sajma dodelio je tradicionalne nagrade „Korak u budućnost“ najuspešnijim učesnicima 64. Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća.

Veliku nagradu za najuspešniji eksponat, po oceni žirija, zaslužili su: NS-steel iz Veternika, za mašinu za profesionalno čišćenje DP/FAP filtera i SCR katalizatora, i slovenačka kompanija Virs za LaserFlexC robotsku ćeliju za zavarivanje.

Posebna priznanja dodeljena su Istraživačko-razvojnom centru „Lola“ iz Beograda za multifunkcionalnu mašinu za brzu izradu prototipova i kompaniji Rasina iz Požarevca za auto punjač.

Specijalno priznanje za mlade inovatore pripalo je studentskim timovima Drumska strela i H-Bridges Univerziteta z Beogradu.

Ovogodišnji Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća počeo je tradicionalno dodelom priznanja za inovaciju za prethodnu godinu. Priznanje za Najbolju tehnološku inovaciju Srbije u 2021. godini, u okviru takmičenja koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pripalo je inovaciji ‘Automatizacija tradicionalne zanatske proizvodnje’, u autorstvu tima Farmeri iz Čuruga.

Inovacija obuhvata više novina u procesu proizvodnje tradicionalnog rolovanog sira iz Vojvodine i sira sa dozrevanjem – ‘ambasador’. U opisu se navodi da je uspešno zadržana tradicija, a inovacijom je postignut bolji kapacitet proizvodnje koji je omogućio plasman proizvoda na strano tržište.

Nagradni fond takmičenja bio je šest miliona dinara, a pobednički tim dobio je milion.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća jeste i prilika da se predstave novosti i inovacije sa kojima izlagači izlaze pred posetioce i stručnu javnost. Poslednjih godina taj broj noviteta ustalio se na oko 100, od čega se, po pravilu, polovina odnosi na domaće kompanije.

  • TATJANA

    27.5.2022 #1 Author

    Bravo za sve ucesnike, nek pobednici iskoriate nagrade za dalje investicije

    Odgovori

  • NINO

    28.5.2022 #2 Author

    Nadam se da strucni ziri nije bio potkupljen. No, kako god…svaka cast svima, cestitke.

    Odgovori

  • GOCA BG

    29.5.2022 #3 Author

    Bravo za sve ucesnike i za pobednike!

    Odgovori

  • TINA

    5.6.2022 #4 Author

    To su zasluzene nagrade. Tako treba I da bude

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...