REHABILITACIJA ZA 30 ODSTO VIŠE PENZIONERA IZ POMORAVLJA Besplatan boravak u banjama za njih 528

SrbijaVesti

31.8.2020 13:43 Autor: Julijana Vincan 0

REHABILITACIJA ZA 30 ODSTO VIŠE PENZIONERA IZ POMORAVLJA Besplatan boravak u banjama za njih 528 REHABILITACIJA ZA 30 ODSTO VIŠE PENZIONERA IZ POMORAVLJA Besplatan boravak u banjama za njih 528
Pravo na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od banja u Srbiji ove godine ima 528 penzionera iz Pomoravskog okruga. Direktorka Filijale Republičkog fonda za... REHABILITACIJA ZA 30 ODSTO VIŠE PENZIONERA IZ POMORAVLJA Besplatan boravak u banjama za njih 528

Pravo na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od banja u Srbiji ove godine ima 528 penzionera iz Pomoravskog okruga.

Direktorka Filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (RFPIO) u Ćupriji, Violeta Todosijević, izjavila da je broj povećan u odnosu na prošlu godinu, kada je to pravo imalo 368 penzionera.

Ove godine u banje ide 161 penzioner iz Jagodine, 145 iz Paraćina, 76 iz Ćuprije, 58 iz Despotovca, 53 iz Svilajnca i 35 iz Rekovca.

Pravo da se jave na oglas imaju svi korisnici čija penzija iznosi do 27.775 dinara. Penzija može biti ostvarena kod RFPIO primenom domaćih propisa. Mogu konkurisati i penzioneri koji primaju penziju na osnovu međunarodnih ugovora. U tom slučaju zbir tih penzija ne sme da prelazi 27.775 dinara“, istakla je Todosijević.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Uz prijavu, potrebno je podneti penzijski ček. Medicinska dokumentacija nije neophodna. Penzioneri Pomoravskog okruga mogu da idu u Vrnjačku Banju, Sokobanju, Ribarsku, Gamzigradsku i Selters banju.

„U banjama penzioneri imaju besplatan boravak i troškove prevoza. Fond će priznati potvrdu donetu sa autobuske stanice o ceni karte i u slučaju da penzioneri idu sopstvenim prevozom“, naglasila je direktorka Filijale RFPIO u Ćupriji.

Do sada se na oglas za besplatnu rehabilitaciju u banjama javljalo oko 2.000 penzionera iz Pomoravskog okruga. Prijave se podnose do 7. septembra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...