milion i po prevezenih ljudi od početka godine

Rekordan broj putnika na letovima kompanije Air Serbia

BiznisSrbijaTurizam

5.6.2024 11:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Rekordan broj putnika na letovima kompanije Air Serbia Rekordan broj putnika na letovima kompanije Air Serbia
Avio-kompanija Air Serbia objavila je da je u maju prevezla ukupno 372.638 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, 11 odsto više nego u tom... Rekordan broj putnika na letovima kompanije Air Serbia

Avio-kompanija Air Serbia objavila je da je u maju prevezla ukupno 372.638 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, 11 odsto više nego u tom mesecu prošle godine, što je najbolji majski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine.

Sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, srpska nacionalna avio-kompanija je tokom maja realizovala 3.869 letova, što je povećanje od četiri odsto u odnosu na taj mesec 2023. godine, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je i da je Air Serbia od početka godine do danas prevezla skoro milion i po putnika na letovima do evropskih i svetskih destinacija u svojoj mreži.

Najtraženije destinacije tokom maja bile su Cirih, Pariz, Milano, Amsterdam i Frankfurt u zapadnoj Evropi, kao i Podgorica i Tivat u regionu.

Kada je reč o široj evromediteranskoj zoni, najpopularniji letovi bili su do Istanbula, Atine i Larnake.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.