Najuspešniji region u prvom kvartalu 2024. Vojvodina sa 50.981 rešenih predmeta

RGZ: Reforma katastra i digitalizacija poslovnih procesa povećali efikasnost rada

BiznisSrbija

2.4.2024 19:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

RGZ: Reforma katastra i digitalizacija poslovnih procesa povećali efikasnost rada RGZ: Reforma katastra i digitalizacija poslovnih procesa povećali efikasnost rada
Službe za katastar nepokretnosti su zabeležile značajan rast radne uspešnosti u prvom kvartalu 2024. godine, zahvaljujući reformi katastra i potpunoj digitalizaciji poslovnih procesa, saopšteno... RGZ: Reforma katastra i digitalizacija poslovnih procesa povećali efikasnost rada

Službe za katastar nepokretnosti su zabeležile značajan rast radne uspešnosti u prvom kvartalu 2024. godine, zahvaljujući reformi katastra i potpunoj digitalizaciji poslovnih procesa, saopšteno je iz Republičkog geodetskog zavoda.

Procenat rešenih predmeta u katastru je nastavio sa porastom i u 2024. godini, uz približno isti broj zaposlenih kao i prethodnih godina, pri čemu je 33 odsto službi za katastar prevazišlo očekivanja, dok je 67 odsto službi ispunilo zadate ciljeve, navodi se na sajtu RGZ-a.

U prva tri meseca 2024. godine, zabeležen je rast efikasnosti rada katastra, gde je rešeno 2.047 predmeta više u odnosu na isti period prethodne godine. Prosečna ocena rezultata rada katastarskih službi za celu Srbiju iznosila je 3,41 od maksimalnih četiri, dok je prosečna ocena odeljenja vodova u istom periodu iznosila 3,45.

Najuspešniji region u prvom kvartalu 2024. je Vojvodina sa 50.981 rešenim upravnim predmetima, dok se na drugom mestu nalazi Grad Beograd sa ukupno 38.256 rešenih upravnih predmeta. Na teritoriji Beograda rešeno 2.420 predmeta više nego u istom periodu prošle godine, a isti trend povećanog broja rešenih predmeta je zabeležen i u Zapadnoj i Istočnoj Srbiji.

Kako navode iz RGZ-a digitalna transformacija i elektronsko poslovanje podigli su efikasnost i preciznost u radu. Pozitivan trend rasta rešenih predmeta potvrđuje ispravnost preduzetih koraka u domenu digitalizacije i reforme katastra, težeći ka obezbeđivanju efikasnijih i kvalitetnijih usluga građanima.

  • tamara71

    2.4.2024 #1 Author

    Sve je efikasno kada im ide u korist

    Odgovori

  • Milan

    3.4.2024 #2 Author

    RGZ je najveca sramota ove drzave. Jednostavna i cista sudska resenja ne knjize po dve godine. Bar je tako u Valjevu

    Odgovori

  • Marko

    3.4.2024 #4 Author

    Po napisanom u BG je efikasnost povecana za 6-7%. Ne za 20, 30 ili 50, vec za jednocifren broj procenata. Da li je to dovoljno da opravda celu reformu rada katastra? Pogotovo posle uvodjenja dodatnih placanja koje gradjani hteli-ne hteli, moraju da placaju za nesto sto po automatizmu mora da se uradi samo po sebi.

    Odgovori

  • jevtić

    3.4.2024 #5 Author

    U praksi je skroz drugačije…nikakve promene po pitanju efikasnosti nema

    Odgovori

  • Miki

    3.4.2024 #6 Author

    Meni u Nisu 2 godine predmet u radu! Katastar je rak ove drzave, neradnici!

    Odgovori

  • VALE

    6.4.2024 #7 Author

    Cim je toliko to napredovalo, mora da je bio haos do sada

    Odgovori

  • Brana

    7.4.2024 #8 Author

    Sumnjam

    Odgovori

  • Jj992

    9.4.2024 #9 Author

    Bas …

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...