Prijave za AIM otvorene su do 20. februara

Šansa za domaće startape da učestvuju na investicionom skupu u Dubaiju

Hi-techInovacijePreduzetnikSrbija

7.2.2023 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Šansa za domaće startape da učestvuju na investicionom skupu u Dubaiju Šansa za domaće startape da učestvuju na investicionom skupu u Dubaiju
Startapi iz Srbije i ove godine imaju priliku da se predstave globalnoj publici i investitorima na međunarodnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2023... Šansa za domaće startape da učestvuju na investicionom skupu u Dubaiju

Startapi iz Srbije i ove godine imaju priliku da se predstave globalnoj publici i investitorima na međunarodnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2023 od 8. do 10. maja u Dubaiju, saopštio je Naučno-tehnološki park (NTP) Beograd, koji će omogućiti njihovo učešće u saradnji sa Annual Investment Meeting (AIM), vodećom investicionom platformom na Bliskom Istoku i Severnoj Africi.

AIM će u Ujedinjenim Arapskim Emiratima okupiti vodeće svetske predstavnike kapitala, investitore i preduzetnike, a prijave za lokalno AIM Startup takmičenje, na kome će biti odabrano do tri startapa iz Srbije za učešće na ovom prestižnom događaju, otvorene su do 20. februara 2023. godine na portalu NTP Beograd.

Lokalnom pobedniku biće obezbeđen direktan plasman u globalno finale AIM Startup 2023 takmičenja, dok će preostala dva startapa imati mogućnost da učestvuju u pitch takmičenju i bore se za kvalifikaciju u veliko finale. Za do tri najbolje rangirana startapa pokrivene su kotizacije i troškovi povratnih avio karata.

Za sve startape The Annual Investment Meeting je odlična prilika da uvećaju globalnu vidljivost, uspostave nove poslovne kontakte, pristupe novim izvorima kapitala i otvore vrata do novih tržišta, ocenili su iz NTP Beograd.

Na lokalno takmičenje mogu da se prijave startapi koji razvijaju inovativni proizvod sa skalabilnim biznis modelom i ambicijom da se globalno šire. Startapi moraju biti u većinskom srpskom vlasništvu, kao i da osnivači kao fizička lica imaju najmanje 70 odsto udela u vlasništvu startapa. Uslov je i da imaju do 50 zaposlenih, odnosno da su mikro ili malo privredno društvo, kao i da nije prošlo više od 10 godina od registracije u formi društva sa ograničenom odgovornošću.

Kriterijum za prijavu je i da startap ostvaruje prihode po osnovu prodaje inovativnog proizvoda, kao i da je prikupio najmanje 50.000 evra ali ne i više od 750.000 evra kroz eksterno finansiranje u formi granta, BA ili VC.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...