Tema razgovora bila je atraktivnost Srbije za ulaganje

Siniša Mali sastao se sa predstavnicima Bank of America i investitorima iz Evrope i SAD

BiznisSrbija

22.3.2023 14:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Siniša Mali sastao se sa predstavnicima Bank of America i investitorima iz Evrope i SAD Siniša Mali sastao se sa predstavnicima Bank of America i investitorima iz Evrope i SAD
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas u Palati Srbija sa predstavnicima Bank of America i više od deset... Siniša Mali sastao se sa predstavnicima Bank of America i investitorima iz Evrope i SAD

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas u Palati Srbija sa predstavnicima Bank of America i više od deset investitora iz Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, koji su zainteresovani za ulaganje u Srbiju i region.

Tema sastanka je bila atraktivnost Srbije za ulaganje, i u tom smislu stabilnost javnih finansija, pozicija Srbije u kontekstu aktuelnih geopolitičkih dešavanja i put Srbije ka Evropskoj uniji, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Investitore su, kako su istakli, dodatno zanimala i planirana ulaganja u energetiku, delovanje Srbije na
međunarodnom tržištu kapitala i dostizanje investicionog rejtinga,a razgovaralo se i o inicijativi Otvoreni Balkan.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Кada je reč o atraktivnosti Srbije za ulaganje, Mali je rekao da je prošle godine Srbija imala rekordnih 4,4 milijarde evra stranih direktnih investicija, te da oko 60 odsto ukupnih stranih investicija u regionu dolazi upravo u Srbiju. Кako je dodao, Vlada je odlučna u cilju da ulaže velika sredstva u javne investicije, tako da se trenutno gradi čak 10 auto-puteva, što dodatno utiče na atraktivnost zemlje.

Sagovornicima je predstavio stanje srpskih javnih finansija i istakao da je Srbija u potpunosti stabilna, uprkos izazovima, te da je u poslednjih nekoliko godina postala atraktivna investiciona destinacija, kao i jedna od najbrže rastućih ekonomija u Evropi.

Mali je zaključio da Srbija pripada Evropskoj uniji i da od toga može da ima koristi ceo region, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...