na domaćim auto-putevima biće 200 punjača

Sledeće nedelje tender za 20 „zelenih pumpi“ za električne automobile

BiznisInfrastrukturaSrbija

18.8.2023 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sledeće nedelje tender za 20 „zelenih pumpi“ za električne automobile Sledeće nedelje tender za 20 „zelenih pumpi“ za električne automobile
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će Srbija sledeće nedelje raspisati tender za izgradnju 20 „zelenih pumpi“ za električne... Sledeće nedelje tender za 20 „zelenih pumpi“ za električne automobile

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će Srbija sledeće nedelje raspisati tender za izgradnju 20 „zelenih pumpi“ za električne automobile na postojećim auto-putevima.

Vesić je za televiziju Prva rekao da će te pumpe sa električnim punjačima biti izgrađene na postojećim odmorištima.

„Deo će ostati za parkiranje automobila, samo će biti uređen, dok će na drugom delu onome ko pobedi na tenderu biti dozvoljeno da postavi najmanje 10 brzih elektro-punjača. Imaće mogućnost da napravi pravu ‘zelenu pumpu’, koja će imati svoj restoran, kafić, prodavnicu“, rekao je Vesić.

On je naveo da trenutno na auto-putevima postoji osam električnih punjača i dodao da se trenutno rekonstruiše 26 naplatnih rampi, gde će na većini biti postavljeni ti punjači.

„Sa ovih 20 mesta, imaćemo novih 200 punjača na auto-putevima i mi ćemo kao zemlja biti opremljeniji elektro-punjačima od mnogih zemalja EU“, kazao je Vesić.

Ministar je dodao i da u nedavno usvojenim izmenama Zakona o planiranju i izgradnji stoji da svi koji imaju regularne pumpe, moraju na određeni broj mesta za točenje goriva da imaju i elektro-punjač.

„Tako da neće biti pumpe na auto-putu bez dva ili tri punjača“, rekao je Vesić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...