Država najavila pomoć pri izvozu

SPOS našao kupce za srpski med u Kini i arapskim zemljama

AgrobiznisBiznisSrbija

27.3.2023 08:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

SPOS našao kupce za srpski med u Kini i arapskim zemljama SPOS našao kupce za srpski med u Kini i arapskim zemljama
Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) je pre oko dva meseca pronašao ozbiljnog kineskog kupca za srpski med iz pogona „Naš med“, kao i da... SPOS našao kupce za srpski med u Kini i arapskim zemljama

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) je pre oko dva meseca pronašao ozbiljnog kineskog kupca za srpski med iz pogona „Naš med“, kao i da su za kupovinu zainteresovane još dve firme iz arapskog sveta.

„Kineski milijarderi traže hranu vrhunskog kvaliteta i naš kupac je već naručio med, dok ga arapski kupci, koji takođe žele isključivo med iz standarda DPP (Dobra pčelarska praksa), još uvek nisu naručili, ali to se očekuje u narednom periodu“, saopšteno je iz SPOS-a, prenela je eKapija.

Dodaje se da pogon „Naš med“ nažalost ne može trenutno da izveze med u Kinu, jer Srbija i Kina još uvek nisu završile usaglašavanje veterinarskog sertifikata, što se, kako se ističe, očekuje u maju, ako sve bude išlo po planu.

„Kina ke zemlja sa specijalnim zahtevima, nakon usaglašavanja sertifikata, sledi odobravanje izvoznih objekata u skladu sa zahtevima Kine“, naglašeno je iz SPOS-a.

Naglašeno je da je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, gostujući na TV Prva, najavila podršku SPOS-u komunikaciji sa Kinom, kako bi se med mogao uspešno izvesti u tu zemlju u najkraćem roku.

 • TATJANA

  28.3.2023 #1 Author

  E konačno da se i njima pomogne, a moglo je, verujem i ranije

  Odgovori

  • N.N.

   31.3.2023 #2 Author

   Moglo je sigurno da se neko zauzeo za njih ranije.

   Odgovori

 • Coka13

  2.4.2023 #3 Author

  Moglo se ovo i ranije uraditi.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...