Prilika za razvoj domaćeg kargo saobraćaja

Srbija će kafu i vanilu iz Ugande uvoziti preko aerodroma u Nišu

Srbija

6.11.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srbija će kafu i vanilu iz Ugande uvoziti preko aerodroma u Nišu Srbija će kafu i vanilu iz Ugande uvoziti preko aerodroma u Nišu
Srbija će uskoro direktno uvoziti poljoprivredne proizvode iz Ugande. Kafa, vanila i ostala roba, dolaziće preko aerodroma u Nišu. „Verujem da to može da... Srbija će kafu i vanilu iz Ugande uvoziti preko aerodroma u Nišu

Srbija će uskoro direktno uvoziti poljoprivredne proizvode iz Ugande. Kafa, vanila i ostala roba, dolaziće preko aerodroma u Nišu.

„Verujem da to može da bude razvojna tačka i za Srbiju i za ovaj kraj“, rekao je Bratislav Stoiljković, trgovinski predstavnik Ugande za Jugoistočnu Evropu, za TV Prva, prenosi eKapija.

Dogovorom su zadovoljni i na niškom aerodromu. Promet će doneti puno posla za njihov kargo centar.

„Otvaranje novog tržišta koje do sada nije postojalo, ne samo kod nas, nego da kažemo u Evropi, značiće i šansu za dalji razvoj kargo saobraćaja na Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu „, kaže Mihajlo Zdravković, direktor preduzeća Aerodromi Srbije.

Podsetimo, Srbija i Uganda potpisale su sredinom godine memorandume o saradnji u oblasti poljoprivrede i turizma.

Predsednik Ugande Joveri Kaguta Museveni je nakon posete Srbiji na društvenim mrežama napisao da je Srbija pristala da kupi njihovu kafu.

Tagovi
AERODROM UVOZ
  • SABRINA

    6.11.2023 #1 Author

    Nije mi jasno…a šta je tako senzacionalno što će ta roba stizati preko aerodroma u Nišu?!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...