projekat gasifikacije beogradske opštine Zvezdara vredan oko 12 miliona evra

Srbija obezbedila dovoljnu količinu gasa za predstojeću sezonu

InfrastrukturaSrbija

19.7.2023 12:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Srbija obezbedila dovoljnu količinu gasa za predstojeću sezonu Srbija obezbedila dovoljnu količinu gasa za predstojeću sezonu
Ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je u sredu svečanom potpisivanju ugovora kojim je ozvaničen početak radova na daljoj gasifikaciji opštine Zvezdara, i tom prilikom... Srbija obezbedila dovoljnu količinu gasa za predstojeću sezonu

Ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je u sredu svečanom potpisivanju ugovora kojim je ozvaničen početak radova na daljoj gasifikaciji opštine Zvezdara, i tom prilikom istakao da je Srbija obezbedila dovoljnu količinu gasa za predstojeću sezonu.

Trojni ugovor, kojim će se značajno poboljšati kvalitet života stanovnika opštine Zvezdara i Beograda, potpisali su predsednik te Gradske opštine Vladan Jeremić, generalni direktor Javnog preduzeća “Srbijagas” Dušan Bajatović i izvođača radova firme “DM Invest“ Radoslav Milićević, navodi se u saopštenju.

Ministar Mali je rekao da je potpisivanje ugovora velika vest za građane Zvezdare i Beograda.

„Mali Mokri Lug, Veliki Mokri Lug, Zeleno Brdo, Mirijevo, potez oko Zvezdarske šume, svi će dobiti gas i cela Zvezdara će za godinu, godinu i po dana biti pokrivena tom mrežom. To je za nas veoma važno jer se 17 godina čekalo na nastavak ovih radova. Gas je zelena energija, mi ćemo ovako obezbediti izvore za toplotnu energiju i za grejanje. Na ovaj način ćemo ispuniti obećanje koje smo dali građanima Zvezdare i podići kvalitet njihovog života“, rekao je Mali.

On je istakao da se ovako pokazuje koliko se razvijaju i Srbija i Beograd i Zvezdara.

„Mi u ovom trenutku već imamo oko 590 miliona kubnih metara gasa što u skladištima kod nas u Banatskom Dvoru, što u našim zakupljenim skladištima u Mađarskoj. Zakupili smo pre dva dana dodatne skladišne kapacitete za još dodatnih 78 miliona kubnih metara gasa.  Dakle, obezbedili smo dovoljnu količinu gasa za predstojeću sezonu“, rekao je Mali.

Direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović rekao da će Beograd biti 100 odsto gasifikovan.

On je naveo i da je projekat gasifikacije Zvezdare vredan oko 12 miliona evra i da će biti gotov za najduže 18 meseci. Bajatović je rekao i da je predviđen maksimalan broj priključaka, te da će oni moći da se plate na 36 rata, dakle u roku tri godine, u dinarima bez kamate.

Ministar Mali je istakao i da nas očekuje teška zima, i to celu Evropu i ceo svet.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...