najveći poreski prihodi ostvareni od naplate PDV-a

Suficit u budžetu Srbije u januaru 6,1 milijardu dinara

Srbija

7.3.2023 11:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Suficit u budžetu Srbije u januaru 6,1 milijardu dinara Suficit u budžetu Srbije u januaru 6,1 milijardu dinara
Srbija je u januaru imala suficit republičkog budžeta u iznosu od 6,1 milijardu dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija. Naplaćeni su prihodi od 150,3... Suficit u budžetu Srbije u januaru 6,1 milijardu dinara

Srbija je u januaru imala suficit republičkog budžeta u iznosu od 6,1 milijardu dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija. Naplaćeni su prihodi od 150,3 milijardi dinara, od čega 136 milijardi dinara poreza.

Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV u iznosu od 68,8 milijardi dinara i akciza u iznosu od 43,8 milijardi dinara.

Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 13,3 milijarde dinara, a priliv donacija u januaru bio je jednu milijardu dinara.

Rashodi u budžetu u januaru su iznosili 144,2 milijarde dinara, i to za zaposlene 29,4 milijarde dinara, isplatu kamata 23 milijarde dinara, transfere za fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO 17,6 milijardi dinara, kapitalne izdatke 17,1 milijardu dinara, a za nabavku finansijske imovine 15,6 milijardi dinara.

Na nivou opšte države u januaru je ostvaren fiskalni suficit u iznosu od 1,2 milijarde dinara i primarni fiskalni suficit od 24,2 milijarde dinara, objavilo je Ministarstvo finansija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...