SVETSKA BANKA FINANSIJER NOVE LUKE U SREMSKOJ MITROVICI Projekat vredan 20 miliona evra

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

11.8.2020 15:29 Autor: Julijana Vincan 0

SVETSKA BANKA FINANSIJER NOVE LUKE U SREMSKOJ MITROVICI Projekat vredan 20 miliona evra SVETSKA BANKA FINANSIJER NOVE LUKE U SREMSKOJ MITROVICI Projekat vredan 20 miliona evra
Iz gradske uprave Sremske Mitrovice najavljeno je da bi do kraja godine trebalo da bude završena eksproprijacija zemljišta na kojem će biti izgrađena Luka... SVETSKA BANKA FINANSIJER NOVE LUKE U SREMSKOJ MITROVICI Projekat vredan 20 miliona evra

Iz gradske uprave Sremske Mitrovice najavljeno je da bi do kraja godine trebalo da bude završena eksproprijacija zemljišta na kojem će biti izgrađena Luka u tom gradu. Očekuje se da će finansijer biti Svetska banka.

Izrada Plana detaljne regulacije, urbanistički projekat arhitektonske razrade i ostala tehnička dokumentacija, uslovi su koji moraju biti ispunjeni da bi novac Svetske banke bio odobren.

Skupština Grada Sremska Mitrovica usvojila je Plan detaljne regulacije. Prve mašine i radovi na predviđenoj lokaciji, gde je sada robno-transportni centar Luka Leget, očekuju se već iduće godine.

Foto: Pexels.com

Projekat Luke u Sremskoj Mitrovici vredan je više od 20 miliona evra.

„Lučko područje će od ukupno 87 hektara zauzeti 14 hektara. To žnači da će se od vlasnika zemljišta, a to je RTC Luka Leget, ekspropriatisati tih 14 hektara i pretvoriti u lučko područje“, istakla je direktorka JP Urbanizam Mirjana Vasut za Tanjug.

Na ovom prostoru planirana je izgradnja nove infrastrukture. Najavljeno je da će posebni delovi lučkog područja biti obezbeđeni za prihvat rasutog materijala, žitarica, tečnih materijala i drugog. Tu bi bila smeštena i carina i rečna policija.

„Prvi konkretni poslovi koji će se ovde odvijati mogu se očekivati već sledeće godine. To bi bilo opremanje onim minimumom pristupne saobraćajnice ka lučkom području“, naglasila je Vasut.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Sve to doprinelo bi da taj grad postane logistički centar za rečni transport i doprinelo bi razvoju ove grane saobraćaja, objašnjavaju u Gradskoj upravi.

Sadašnja luka nalazi se na oko 4,5 hektara površine, a proširenjem i dogradnjom nove, luka će biti smeštena na prostoru od 14 hektara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...