očekuje se novac na računima u decembru

Telekom Srbija zvanično potvrdio isplatu dividende, ove godine 8,4 dinara bruto po akciji

Srbija

10.7.2024 13:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Telekom Srbija zvanično potvrdio isplatu dividende, ove godine 8,4 dinara bruto po akciji Telekom Srbija zvanično potvrdio isplatu dividende, ove godine 8,4 dinara bruto po akciji
Telekom Srbija saopštio je da će ove godine isplatiti 6,72 milijarde dinara na ime dividende, što je jednako iznosu koji je za akcionare izdvojio... Telekom Srbija zvanično potvrdio isplatu dividende, ove godine 8,4 dinara bruto po akciji

Telekom Srbija saopštio je da će ove godine isplatiti 6,72 milijarde dinara na ime dividende, što je jednako iznosu koji je za akcionare izdvojio i prošle godine.

Pravo na dividendu od 8,4 dinara bruto po akciji, a prema odluci Skupštine akcionara Telekoma, imaju svi koji su na dan 18. jun 2024. godine bili zakoniti imaoci kapitala ove kompanije.

Radi se, inače, o dividendi koju Telekom isplaćuje na osnovu dobiti iz 2023. godine. Podsećamo da je u 2022. dobit Telekoma Srbija iznosila 13,37 milijardi dinara, a tada je ta kompanija isplatila takođe 8,4 dinara bruto odnosno 7,14 dinara neto dividende po akciji.

Građani su u procesu besplatne podele akcija dobili po 31 akciju Telekoma Srbija, kojima se ne trguje na Beogradskoj berzi, dok je deo kapitala te kompanije podeljen i radnicima i bivšim zaposlenima.

Izvor: CRHoV

Telekom Srbija još nije objavio kada će dividenda leći na račune akcionara, među kojima su najveći Republika Srbija i sam Telekom, koji poseduje 20 odsto sopstvenog kapitala dok ostatak od 21,8 odsto akcija pripada malim akcionarima – fizičkim licima.

Biznis.rs je ranije preneo da je generalni direktor Telekoma Srbija Vladan Lučić najavio da će dividenda, kao i prošle godine, najverovatnije biti isplaćena tokom decembra meseca.

Prema našoj računici, ove godine će vlasnici besplatnih akcija koji svoje pakete kapitala u NIS-u i Aerodromu Nikola Tesla Beograd nisu prodali, na ime dividende dobiti oko 494 dinara neto na svoje račune.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.