Ulaganje u bezbednost na železničkim pravcima

Tender za projektovanje i izgradnju 58 pružnih prelaza

BiznisInfrastrukturaSrbija

21.11.2022 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Tender za projektovanje i izgradnju 58 pružnih prelaza Tender za projektovanje i izgradnju 58 pružnih prelaza
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za projektovanje i izgradnju 58 pružnih prelaza u Srbiji, koji je podeljen u dve partije. Tender... Tender za projektovanje i izgradnju 58 pružnih prelaza

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za projektovanje i izgradnju 58 pružnih prelaza u Srbiji, koji je podeljen u dve partije. Tender je otvoren do 11. januara sledeće godine, a procenjuje se da bi posao mogao da počne u februaru i da maksimalno traje 18 meseci.

Prva partija obuhvata 36 prelaza na 10 železničkih pravaca, dok druga obuhvata 22 prelaza na prugama Beograd-Resnik-Požega-Vrbnica-državna granica i Beograd-Mladenovac-Lapovo-Niš-Preševo-državna granica-(Tabanovce), objavila je eKapija.

U okviru prve partije, traži se projektovanje i izgradnja 36 prelaza preko pruge na pravcima Ruma-Šabac-ukrštanje Donja Borina-državna granica-(Zvornik-Novi), Beograd centar-Pančevo glavna-Vršac-državna granica-(Stamora Moravita), Subotica-Bogojevo-državna granica-(Erdut) i Vrbas-Sombor.

U okviru ove partije planirana je izgradnja prelaza i na pravcima Lapovo-Kraljevo-Lesak-Kosovo Polje-Đeneral Janković-državna granica-(Volkovo), Stalać-Kraljevo-Požega, Crveni krst-Zaječar-luka Prahovo, Beograd-Mladenovac-Lapovo-Niš-Preševo-državna granica-(Tabanovce), Pančevo glavna-Zrenjanin-Kikinda-državna granica-(Jimbolia) i Beograd-Resnik-Požega-Vrbnica-državna granica.

Cilj je, navodi se u tenderu, povećanje bezbednosti na ukrštanjima pruga i puteva, a nabavka za koju nije navedena procenjena vrednost finansira se iz kredita Svetske banke, u okviru projekta olakšavanja trgovine i transporta na Zapadnom Balkanu.

Ministarstvo je raspisalo i tender za usluge tehničke kontrole i nadzora projekata za unapređenje železničkih putnih prelaza u Srbiji.

  • Anonimni

    21.11.2022 #1 Author

    Unapredjenje zeleznickih putnih prelaza trebalo je davnih godina uraditi,ali bitno je da je u planu…

    Odgovori

  • GOCA BG

    27.11.2022 #2 Author

    Doslo je i to na red,doduse sa velikim zakasnjenjem…

    Odgovori

  • SLAVICA

    2.12.2023 #3 Author

    Samo neka srede vise

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...