Infrastruktura železnice Srbije kupuje nove šine

Traži se ponuđač za 1.200 tona šina

BiznisSrbija

3.11.2022 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Traži se ponuđač za 1.200 tona šina Traži se ponuđač za 1.200 tona šina
Infrastruktura železnice Srbije planira da kupi 1200 tona šina, a rok za podnošenje ponuda je 5. decembar. U opisu nabavke stoji da dužina šine... Traži se ponuđač za 1.200 tona šina

Infrastruktura železnice Srbije planira da kupi 1200 tona šina, a rok za podnošenje ponuda je 5. decembar.

U opisu nabavke stoji da dužina šine treba da bude od 60 do 120 metara, kao i da je mesto isporuke železnička stanica Beograd – ranžirna, ali u dokumentaciji nije navedena procenjena vrednost tendera, objavila je Nova ekonomija.

Infrastruktura je javnu nabavku šina oglasila i krajem marta ove godine, a tražena je ista količina, a tada su se na tender javile dve firme – ILV PU i Markant, podseća NE.

U odluci o obustavi postupka, piše da je procenjena vrednost nabavke bila 100 miliona dinara, od čega je u 2022. godini planirano izdvajanje od 10 miliona dinara, a u 2023. godini 90 miliona dinara.

Firma Markant je ponudila da šine isporuči za 245,3 miliona dinara, što je, kako je navedeno u odluci o obustavi, “znatno prevazilazilo procenjenu vrednost nabavke”.

Firma ILV PU odbijena je uz obrazloženje da nije dostavila sredstvo obezbeđenja za ozbiljnost ponude.

Infrastruktura železnice Srbije je, inače, u aprilu potpisala ugovor o prodaji 40.000 tona starih šina, kolosečnog pribora, skretnica, skretničkih delova i ostalih metalnih odnosno čeličnih delova a planirani prihod je, kako su tada saopštili, “rekordnih” 1,83 milijarde dinara.

Kupac sekundarnih sirovina Železnice bila je kompanija Metalfer Steel Mill iz Sremske Mitrovice, u zajedničkoj ponudi sa firmom Eko Unija SN iz Stare Pazove.

  • VERA

    4.11.2022 #1 Author

    Nisu trebali stare pruge da izmeštaju. Dobro je što grade nove samo su se svi odvikli od putovanja vozom.

    Odgovori

  • TATJANA

    4.11.2022 #2 Author

    Interesantno da nije bilo vise ponuda

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...