Bez obrazloženja zašto ne saobraćaju i danju

Novom prugom Beograd-Novi Sad prvi put krenuli teretni vozovi

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

20.9.2022 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Novom prugom Beograd-Novi Sad prvi put krenuli teretni vozovi Novom prugom Beograd-Novi Sad prvi put krenuli teretni vozovi
Prvi put od kako je nova pruga između Beograda i Novog Sada izgrađena i puštena u rad, u noći između 17. i 18. septembra... Novom prugom Beograd-Novi Sad prvi put krenuli teretni vozovi

Prvi put od kako je nova pruga između Beograda i Novog Sada izgrađena i puštena u rad, u noći između 17. i 18. septembra organizovan je saobraćaj i teretnih vozova. Infrastruktura železnice Srbije je na brzoj pruzi između Beograda i Novog Sada organizovala saobraćaj ukupno sedam teretnih vozova, od kojih iz Beograda u pravcu severa pet, a iz Novog Sada ka glavnom gradu dva.

Saobraćaj teretnih vozova odvijaće se svake noći počev od 23 sati do pet časova ujutru, na deonicama magistralne brze pruge Stara Pazova – Novi Sad – Novi Sad Ranžirna i Inđija – Novi Sad – Novi Sad Ranžirna, saopštili su iz Infrastrukture železnice Srbije (IŽS).

„Imajući u vidu da je pruga Beograd – Novi Sad infrastrukturi objekat od posebnog značaja, sa najsavremenijom opremom i velike vrednosti, svi prevoznici u teretnom železničkom saobraćaju upoznati su sa svojim obavezama i odgovornostima, pojačan je nadzor sa ciljem povećanja bezbednosti transporta, a obavezan je i dodatni tehnički pregled voznih sredstava i lokomotiva“, piše u saopštenju IŽS.

Prema dosadašnjim najavama, svake noći će prugom između Beograda i Novog Sada saobraćati između pet i deset teretnih železničkih kompozicija.

U saopštenju se ne navodi zbog čega dvokolosečnom prugom projektovanom za mešoviti saobraćaj teretni vozovi ne bi saobraćali i danju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...