deset godina poslovnog povezivanja srbije i švedske

Transcom obeležava uspehe i rast u Srbiji

Firme u fokusuPoslovanjeSrbija

21.11.2023 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Transcom obeležava uspehe i rast u Srbiji Transcom obeležava uspehe i rast u Srbiji
Gotovo punih 10 godina, Transcom kontinuirano gradi mostove između Srbije i Švedske, postižući izuzetan rast i kontinuirane inovacije. Specijalizovan je za digitalno unapređenje vrhunskih usluga... Transcom obeležava uspehe i rast u Srbiji

Gotovo punih 10 godina, Transcom kontinuirano gradi mostove između Srbije i Švedske, postižući izuzetan rast i kontinuirane inovacije. Specijalizovan je za digitalno unapređenje vrhunskih usluga u sektoru korisničke podrške, prodaje i veštačke inteligencije za neke od najambicioznijih brendova na svetu. Kao švedska kompanija, ističe posvećenost izvrsnosti i podršku prema zaposlenima, prenoseći vrednosti i perspektive koje su karakteristične za njihovu švedsku osnovu.

Transcom je renovirao svoj beogradski prostor s fokusom na kvalitet i inspirativno radno okruženje. Otvaranje obnovljenog prostora, koje se zbilo u četvrtak, uz prisustvo švedske ambasade bilo je, ne samo inspirativno, već i od ogromnog značaja za kompaniju. Ova transformacija ima za cilj da pruži poboljšano radno okruženje koje će direktno koristiti našim zaposlenima, omogućavajući im bolje uslove rada i prostor za stvaranje i inovacije.

Osim renoviranja prostora, impresivan je i rast kompanije. Od 675 zaposlenih 2021. do gotovo hiljadu danas, svedočimo velikom rastu i prilikama za nove talente da se pridruže kompaniji. Ovaj rast nije samo brojčana statistika; on odražava posvećenost kompanije izvrsnosti i kontinuiranom unapređenju na svim poljima. U poslovnom svetu koji se brzo menja, Transcom drži korak s dinamičnim zahtevima tržišta.

Upitan o ciljevima renoviranja kancelarija i poslovnoj strategiji, regionalni menadžer Veljko Petrović, ističe ključnu ulogu koju su članovi tima imali u tom procesu. On je naglasio: “Vlasnici renoviranih kancelarija su korisnici ovog prostora, naši članovi tima. Sve što smo uradili imalo je za cilj da poboljša njihove uslove rada pa su i izmene bile bazirane na njihovim željama i potrebama. Zbog toga u četvrtak nismo imali tradicionalno presecanje crvene trake, nego simbolično uručenje kartica/ključeva za korišćenje prostora ljudima koji su sa nama tu od početka. Poslovanje nastavljamo sa još snažnjim prisustvom i širenjem poslovanja u Srbiji, regionalnom i svetskom tržištu, kombinujući fantastično znanje i talente lokalnih timova i najsavremenija rešenja zasnovana na AI tehnologijama.”

Foto: Transcom

Ove godine, kompanija je ostvarila saradnju sa čak 3 nova klijenta u oblasti kozmetike, pametnih uređaja i elektronike, što je još jedan dokaz posvećenosti inovacijama i širenju tržišta. Ovi klijenti ne samo da proširuju paletu poslovanja, već stvaraju i mogućnosti za rast i napredak unutar kompanije.

Posvećenost raznolikosti i inkluziji je ključna. Povećanje broja jezika s 19 prošle godine, na impresivnih 25 ove godine, stvara novu dimenziju globalne saradnje i interakcije. Ovo proširenje je rezultat kontinuranog rasta, fokusa na inkluzivnost i otvorenosti prema svim kulturama. Širi spektar jezika ne samo da olakšava saradnju, već i stvara multikulturalno okruženje unutar kompanije, podstičući razmenu ideja i iskustava.

Kao švedska kompanija, Transcom postavlja standarde brige o zaposlenima. Njihovi benefiti, uključujući privatno zdravstveno osiguranje, psihološko savetovanje i internu platformu s preko 500 besplatnih kurseva, odražavaju posvećenost dobrobiti i kontinuiranog razvoja njihovih zaposlenih. Navedeni benefiti, ne samo da podržavaju njihovo osoblje, već stvaraju okruženje za lični i profesionalni rast.

Transcom snažno podržava zajednicu u kojoj posluje. Donacijom nameštaja ove godine opremili su dve osnovne škole i jedan fakultet, što svedoči o njihovoj posvećenosti obrazovanju i podršci lokalnoj zajednici. Njihova društvena odgovornost ne samo da ih definiše kao kompaniju, već je deo njihove suštine i vrednosti. Ova inicijativa je samo jedan korak u njihovom nastojanju da budu pozitivan i održiv partner u izgradnji bolje budućnosti za sve.

Takođe, kompanija se fokusira na neprekidan razvoj, istražujući nove horizonte i pružajući prilike za rast i inovacije. Nastaviće da podstiče talente, slavi raznolikost i gradi mostove između kultura.

Nadolazeći jubilej, deset godina uspešnog poslovanja u Srbiji, nije samo prilika za slavlje, već i da zahvale svima koji su bili deo njihovog putovanja. Uz napore da osigura dobrobit svojih zaposlenih, pruži mogućnosti za lični i profesionalni razvoj i nastavi s inovacijama. Ako i vi želite da budete deo ove lepe priče, sve o Transcomu možete da pročitate ovde.

 • Inquiete

  21.11.2023 #1 Author

  Da, ali su plate niže u odnosu na zaposlene u drugim kompanijama koje se bave istom delatnošću.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  26.11.2023 #2 Author

  Jos mnogo decenija rada sa njima…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...