Kupuje se 25 novih vozila

Turska kompanija jedina dostavila ponudu za nove tramvaje u Beogradu

Srbija

11.6.2024 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Turska kompanija jedina dostavila ponudu za nove tramvaje u Beogradu Turska kompanija jedina dostavila ponudu za nove tramvaje u Beogradu
Kontroverzni i nedeljama unazad u više navrata osporavani tender GSP-a Beograd za kupovinu 25 tramvaja za potrebe najvećeg gradskog prevoznika ulazi u završnicu. Posle... Turska kompanija jedina dostavila ponudu za nove tramvaje u Beogradu

Kontroverzni i nedeljama unazad u više navrata osporavani tender GSP-a Beograd za kupovinu 25 tramvaja za potrebe najvećeg gradskog prevoznika ulazi u završnicu.

Posle suspenzija ove javne nabavke zbog podnetih prigovora za zaštitu prava i naknadnog „odmrzavanja“ tenderskog postupka, rok za dostavu ponuda je i zvanično okončan. Na tender na koji su se očekivale ponude više renomiranih proizvođača tramvaja, na kraju je, nekoliko sati pre njegovog zatvaranja stigla jedna jedina ponuda, ona koja se svakako očekivala – turskog proizvođača Bozankaya, potvrđuje zapisnik o otvaranju ponuda u koji je eKapija imala uvid.

Bozankaya je za 25 tramvaja ponudila cenu od oko 67,3 miliona evra bez PDV-a, odnosno oko 81 miliona evra kada se PDV uračuna. To je, po vozilu, 3,23 miliona evra.

Kako se može videti iz zapisnika, prva dva tramvaja trebalo bi da budu isporučena Beogradu u roku od devet meseci. Kada je reč o isporuci ostalih vozila, nije izvesno kakva će biti tačna dinamika njihovog pristizanja u Beograd, ističe eKapija pozivajući se na tenderesku dokumentaciju.

Ovaj portal podseća i da se mesecima unazad u beogradskoj stručnoj javnosti i na beogradskoj političkoj sceni spekulsalo da je tender za tramvaje „crtan“ za ovu tursku kompaniju, o čemu je još prošle godine sumnju zvanično prvi izneo predsednik Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

  • SABRINA

    11.6.2024 #1 Author

    Tender kao i svaki drugi…diskutabilan.

    Odgovori

  • MARA

    11.6.2024 #2 Author

    Da l je ni po babu ni po stričebima???

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.