izvoz nameštaja 354 miliona dolara

U Beogradu otvoren Sajam drvne industrije i stolarije

ManifestacijeSrbijaU fokusu

8.3.2023 14:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U Beogradu otvoren Sajam drvne industrije i stolarije U Beogradu otvoren Sajam drvne industrije i stolarije
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović rekao je u sredu na otvaranju Međunarodnog sajma drvne industrije i Međunarodnog sajma stolarije u Beogradu, da... U Beogradu otvoren Sajam drvne industrije i stolarije

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović rekao je u sredu na otvaranju Međunarodnog sajma drvne industrije i Međunarodnog sajma stolarije u Beogradu, da je izvoz nameštaja od drveta prošle godine iznosio 354 miliona dolara, što je približno osam odsto više nego 2021.

„Drvna industrija Srbije zajedno sa poljoprivredom, metalskom i IT industrijom je oslonac razvoja naše zemlje“, rekao je Momirović i dodao da je 55.000 zaposlenih u drvnoj industriji Srbije zajedno sa šumarstvom i papirnom industrijom.

Istakao je da u „izazovnim vremenima“ treba podržati celokupnu drvnoj industriju, prenela je Beta.

Međunardni sajam drve industrije iverice, parketa, prateće industrije nameštaja, alata, mašina za obradu drveta i dodatne opreme „All4wood Balkans“, trajaće od 8. do 11. marta na Beogradskom sajmu. U istom periodu je i Međunarodni sajam prozora, vrata, stakla i opreme „Windows show Balkans“.

 • GOCA BG

  8.3.2023 #1 Author

  Dobri izlagaci i dobra ponuda na jednom mestu,treba posetiti…

  Odgovori

  • N.N.

   10.3.2023 #2 Author

   Slazem se, treba svakako posetiti

   Odgovori

 • TATJANA

  9.3.2023 #3 Author

  Sigurno je korisno a i lepo posetiti i videti

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...