Agencija za energetiku potvrdila nove cene

U Srbiji od novembra gas poskupljuje za 10 odsto

Srbija

21.9.2023 13:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

U Srbiji od novembra gas poskupljuje za 10 odsto U Srbiji od novembra gas poskupljuje za 10 odsto
Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je na današnjoj sednici dao saglasnost na odluke organa upravljanja 31 javnog snabdevača o novim cenama prirodnog gasa... U Srbiji od novembra gas poskupljuje za 10 odsto

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je na današnjoj sednici dao saglasnost na odluke organa upravljanja 31 javnog snabdevača o novim cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje, koje će se primenjivati počev od 1. novembra 2023. godine.

Prosečna cena prirodnog gasa za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje po regulisanim cenama, utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina prirodnog gasa za prodaju kupcima na javnom snabdevanju u Srbiji, biće viša za 10,0 odsto i iznosiće 4,54 din/kWh bez poreza i taksi (odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama), kaže se u zvaničnom saopštenju Agencije.

I nakon ovih korekcija, prosečna cena prirodnog gasa za javno snabdevanje u Srbiji (bez taksi i poreza) i dalje će biti jedna od najnižih u Evropi, napominje se u saopštenju.

Tagovi
CENA GAS SRBIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...