u kašnjenju otplate 2,7 odsto pozajmica

Udruženje banaka Srbije: Nastavlja se smanjivanje kreditiranja privrede

BankePoslovanjeSrbija

6.3.2023 10:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Udruženje banaka Srbije: Nastavlja se smanjivanje kreditiranja privrede Udruženje banaka Srbije: Nastavlja se smanjivanje kreditiranja privrede
Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika na kraju februara iznosili su oko 3.313 milijardi dinara, što je 0,2 odsto manje nego u januaru, objavilo... Udruženje banaka Srbije: Nastavlja se smanjivanje kreditiranja privrede

Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika na kraju februara iznosili su oko 3.313 milijardi dinara, što je 0,2 odsto manje nego u januaru, objavilo je danas Udruženje banaka Srbije.

Pozajmice privrede bile su oko 1.813 milijardi dinara i manje su za 0,4 odsto nego u januaru, a preduzetnika oko 69,2 milijarde dinara, što je pad od 0,8 odsto.

Dug stanovništva bankama uvećan je 0,2 odsto, na 1.431 milijardu dinara.

Među kreditima stanovništva potrošački su smanjeni 0,3 odsto, koliko i zajmovi za refinansiranje, dok su poljoprivredni krediti uvećani 0,4 odsto i stambeni 0,3 odsto.

U kašnjenju otplate na kraju februara bilo je 2,7 odsto ukupnih bankarskih pozajmica, dok ih je u januaru bilo 2,9 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...