Među njima najskuplje ulje na lesonitu slikara i akademika Milana Konjovića

Umetnost iz stečaja: Na prodaju 83 dela u vlasništvu Beogradske banke

KulturaLifestyleSrbija

1.3.2024 14:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Umetnost iz stečaja: Na prodaju 83 dela u vlasništvu Beogradske banke Umetnost iz stečaja: Na prodaju 83 dela u vlasništvu Beogradske banke
Agencija za osiguranje depozita oragnizovaće 3. aprila licitaciju za prodaju 83 umetnička dela u vlasništvu Beogradske banke u stečaju. Među njima je najskuplje ulje... Umetnost iz stečaja: Na prodaju 83 dela u vlasništvu Beogradske banke

Agencija za osiguranje depozita oragnizovaće 3. aprila licitaciju za prodaju 83 umetnička dela u vlasništvu Beogradske banke u stečaju.

Među njima je najskuplje ulje na lesonitu slikara i akademika Milana Konjovića bez zvaničnog naziva, ali formalno zavedeno kao „Primorje“, čija je početna cena 5.500 evra.

Konjovićevo „Primorje“ ima svojstvo kulturnog dobra od septembra 2022. godine, i za učešće u nadmetanju treba uplatiti depozit u iznosu od 1.650 evra.

Na javnom nadmetanju biće ponuđenо i delo slikara i mozaičara Tanasija Stojića Ruzmarina – trodelni mozaik „Srednjevekovni Beograd“ po početnoj ceni od 600 evra.

Početna cena ostalih slika, među kojima je najviše radova pejzažiste Milana Radonjića, kreće se od 15 pa do 200 evra.

Početna cena na aukciji ukupno 83 slike u vlasništvu Beogradske banke određena je kao polovina procenjene vrednosti.

Potencijalni kupci treba da otkupe prodajnu dokumentaciju po ceni od 12.000 dinara ili 100 evra, a razgledanje umetničkih dela biće organizovano do 22. marta.

Javno nadmetanje je zakazano za 3. april u prostorijama Agencije za osiguranje depozita, Кnez Mihailova br. 2 u Beogradu u 11 časova.

Registracija učesnika počinje dva sata pre početka javnog nadmetanja a postupak licitacije sprovodi Odbor za prodaju Agencije za osiguranje depozita. Licitacija je javna i mogu da prisustvuju sva zainteresovana lica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...