ministar privrede o podršci preduzećima koja dobro posluju

Valjaonica bakra u Sevojnu godišnje uplati oko 18 miliona evra poreza

BiznisSrbija

23.1.2024 16:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Valjaonica bakra u Sevojnu godišnje uplati oko 18 miliona evra poreza Valjaonica bakra u Sevojnu godišnje uplati oko 18 miliona evra poreza
Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković je danas, posle posete Valjaonici bakra u Sevojnu, rekao da je državni interes da se, pored novih investicija, podrže... Valjaonica bakra u Sevojnu godišnje uplati oko 18 miliona evra poreza

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković je danas, posle posete Valjaonici bakra u Sevojnu, rekao da je državni interes da se, pored novih investicija, podrže i preduzeća koja posluju da bi širila poslovanje i povećavala zapošljavanje.

Cvetkovićevo ministarstvo je prenelo da je on razgovarao s rukovodstvom kompanije u Sevojnu o njenom poslovanju, nabavci sirovina iz RTB Bor, planovima za postavljanje solarne elektrane i uređenju tržišta sekundarnih sirovina, prenosi Beta.

Većinski vlasnik Valjaonice bakra Sevojno Desko Nikitović je kazao da je Cvetkovića obavestio o detaljima poslovanja, projektima i zapošljavanju pedeset radnika.

Ministar je rekao da su ključni principi i postavka rada Ministarstva privrede mere koje podržavaju mala i srednja preduzeća i subvencije za dovođenje direktnih i stranih i domaćih investicija.

„Bitno je i da podržimo privredne subjekte koji su godinama neka vrsta stožera privrednog razvoja Srbije, kao što je Valjaonica bakra Sevojno koja zapošljava 1.200 radnika. Važno je za našu privredu i to da se iz Srbije ne izvoze samo sirovine, već poluproizvodi ili finalni proizvodi“, rekao je Cvetković.

Ministar privrede je istakao da je Valjaonica „izuzetno ozbiljna kompanija“, jer ima i elemente „cirkularne privrede“.

Cvetković je rekao da fabrika ima postrojenja za preradu otpadnih voda, dobre uslove za rad i što je u planu uvođenje solarne elektrane, kojom će se uštedeti električna energija, budući da je veliki potrošač struje.

Dodao je da je čak oko 87 odsto proizvoda Valjaonice za izvoz što znači da „svež novac dolazi u budžet Srbije“ i da ta kompanija godišnje uplati oko 18 miliona evra poreza.

Valjaonica bakra Sevojno je među vodećima u Istočnoj Evropi po proizvodnji i plasmanu proizvoda od bakra i legura bakra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...