predstaviće se više od 200 etiketa najboljih vina iz Srbije, S. Makedonije i Albanije

​“Vinska vizija Otvorenog Balkana“ na najvećem svetskom sajmu vina u Veroni

BiznisSrbija

1.4.2023 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

​“Vinska vizija Otvorenog Balkana“ na najvećem svetskom sajmu vina u Veroni ​“Vinska vizija Otvorenog Balkana“ na najvećem svetskom sajmu vina u Veroni
Sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ učestvovaće na najvećem svetskom sajmu vina „Vinitaly“ u Veroni od 2. do 5. aprila, pred više od 25.000 kupaca... ​“Vinska vizija Otvorenog Balkana“ na najvećem svetskom sajmu vina u Veroni

Sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ učestvovaće na najvećem svetskom sajmu vina „Vinitaly“ u Veroni od 2. do 5. aprila, pred više od 25.000 kupaca iz celog sveta, najavio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

On je kazao da će PKS organizovati štand Otvorenog Balkana na sajmu u Veroni na kome će biti predstavljeno više od 200 etiketa najboljih vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije, prenela je PKS.

Prema njegovim rečima, od ukupnog broja, 90 etiketa je iz Srbije iz 41 vinarije.

„Vina na Open Balkan štandu će predstaviti vrhunski somelijeri tri zemlje, a biće organizovan i masterklas na kome će biti predstavljene autohtone sorte Balkana“, kazao je on.

Podsetio je da je PKS pre šest meseci pokrenula inicijativu da se na prestižnom sajmu „Vinitaly“ predstavi najveći regionalni vinski sajam – „Vinska vizija Otvorenog Balkana“, što će, kako je kazao, omogućiti domaćim vinarima nove poslove.

„Očekuje da će kupci sa sajma u Veroni posetiti i Beograd koji će od 16. do 19. novembra biti domaćin regionalnog sajma vina i gde će moći da probaju najbolja vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije“, kazao je Čadež.

Zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednicima vlada Severne Makedonije i Albanije, koji su pokrenuli inicijativu prošle godine za organizaciju prvog sajma vina „Vizija otvorenog Balkana“.

Prema njegovim rečima ove godine „Vinitaly“ bi trebalo da ima rekordan broj učesnika – posetilaca, izlagača, i kupaca – uvoznika, distributera i njihovih asocijacija iz Evrope, ali i iz celog sveta, od SAD, Centralne i Južne Amerike, preko Afrike do Azije.

„Na nama je da promovišemo ovaj sajam u svetu i da napravimo što više poslova. Razgovaraćemo sa najvećim svetskim kupcima kako bi oni došli u Beograd i učinili ga mestom na kome se prave dobri poslovi za vinare“, poručio je on.

 • Anna

  1.4.2023 #1 Author

  Puno sreće našim predstavnicima.

  Odgovori

 • TATJANA

  1.4.2023 #2 Author

  Dobro je što je zajednički nastup na ovom sajmu, a verujem da će privući veliko interesovanje

  Odgovori

 • GOCA BG

  1.4.2023 #3 Author

  Imamo odlicna,kvalitetna vina,sigurna sam da ce ugovoriti dosta poslova…

  Odgovori

 • Moon

  2.4.2023 #4 Author

  Samo napred

  Odgovori

 • MAJA

  2.4.2023 #5 Author

  Bicu tu velikov intresovanja

  Odgovori

 • MIKA13

  2.4.2023 #6 Author

  Nasa vina su stvarno prvoklasna

  Odgovori

 • Tina

  2.4.2023 #7 Author

  Bas lep sajam. Treba se pokazati u najboljem svetlu I sklopiti mnoge poslove

  Odgovori

 • Boba3

  2.4.2023 #8 Author

  Puno srece i samo da se predsednik ne odvali kao kod nas

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.