prijave do 24. oktobra, nagrada 5.000 evra

Visa pozvala preduzetnice na konkurs za najbolju poslovnu ideju

InovacijePoslovanjePreduzetnikSrbija

3.10.2023 18:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Visa pozvala preduzetnice na konkurs za najbolju poslovnu ideju Visa pozvala preduzetnice na konkurs za najbolju poslovnu ideju
Kompanija Visa u saradnji sa Trag fondacijom pozvala je u utorak žene preduzetnice i one koje to planiraju da postanu da učestvuju na konkursu,... Visa pozvala preduzetnice na konkurs za najbolju poslovnu ideju

Kompanija Visa u saradnji sa Trag fondacijom pozvala je u utorak žene preduzetnice i one koje to planiraju da postanu da učestvuju na konkursu, koji je počeo 26. septembra i trajaće do 24. oktobra za bespovratnu finansijsku pomoć u iznosu od 5.000 evra, ukoliko pobede poslovnom idejom, saopštila je ta kompanija.

Konkurs je u okviru kampanje „She’s Next, empowered by Visa“ koja ove godine nastavlja sa pružanjem podrške ženama, besplatnim online sesijama i edukativnim materijalima, nakon čega će, krajem novembra na Velikom edukativnom događaju, one predstaviti biznis plan za realizaciju preduzetničke ideje, prenosi Beta.

Na konkursu mogu da učestvuju državljanke Srbije, koje su fizička lica, sprovode poslovne ideje kao pojedinke, preduzetnice, direktorke ili osnivači preduzeća ili direktorke i osnivači udruženja građana.

Prilikom prijave na konkurs potrebno je opredeliti se za jednu od dve opcije podrške. Tokom konkursnog perioda za sve će biti dostupne i dve ekspertske online sesije, kreirane za adekvatnu pripremu biznis plana koji će preduzetnice dostaviti u naznačenom periodu.

Po zatvaranju konkursa sledi dvostepeni proces selekcije projekata u četiri faze, u kojima učestvuju She’s Next Veće žena i stručni žiri formiran za potrebe projekta.

Nakon administrativne selekcije koju će sprovesti Trag fondacija, članice She’s Next Veća žena izabraće 10 ideja koje će učestvovati na finalnom takmičenju Elevator pitch, za finansijsku podršku, kao i 20 projekata, kojima će biti potpomognuto osnivanje online prodavnice.

She’s Next Veće žena će odluku doneti na osnovu vizije poslovne ideje, njene poslovne perspektive, digitalizacije, društvene misije i opšteg utiska.

U okviru treće faze, 10 izabranih finalistkinja proći će kroz grupne i pojedinačne obuke koje će ih pripremiti za Elevator Pitch, koji će biti organizovan u okviru Velikog edukativnog događaja u poslednjoj fazi. Tom prilikom će svaka finalistkinja imati 90 sekundi za prezentaciju svog projekta, a petočlani stručni žiri izabraće tri projekta koji će dobiti finansijsku nagradu. 

Žiri će na tom događaju dodeliti i nagrade u vidu izrade online prodavnica za 20 preduzetničkih ideja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...