doneta odluka i o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima

Vlada Srbije usvojila uredbu, hleb „Sava“ i dalje 54 dinara

Srbija

23.5.2024 16:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlada Srbije usvojila uredbu, hleb „Sava“ i dalje 54 dinara Vlada Srbije usvojila uredbu, hleb „Sava“ i dalje 54 dinara
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500”, kojom se propisuje maksimalna maloprodajna cena u... Vlada Srbije usvojila uredbu, hleb „Sava“ i dalje 54 dinara

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500”, kojom se propisuje maksimalna maloprodajna cena u iznosu od 54 dinara, odnosno proizvođačka cena od 46,31 dinar.

Vlada je donela odluku i o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji hleb prave od ove vrste brašna, kako bi se dodatno ublažile negativne posledice na proizvođače, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Na sednici je usvojena i izmenjena Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, koja se donosi u cilju zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena roba koje su izuzetno važne za snabdevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Kada su u pitanju potrošači, s obzirom na to da je uredba kojom su ograničene cene proizvoda na snazi, ove izmene neće uticati na povećanje troškova lične potrošnje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...