predsednik srbije reagovao na propadanje velike američke banke

Vučić: Nema opasnosti, banke u Srbiji sigurne

BankeSrbijaSvet

13.3.2023 12:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vučić: Nema opasnosti, banke u Srbiji sigurne Vučić: Nema opasnosti, banke u Srbiji sigurne
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema opasnosti od propadanja banaka u Srbiji jer se njihova supervizija sprovodi striktno. „Provodimo striktno superviziju,... Vučić: Nema opasnosti, banke u Srbiji sigurne

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema opasnosti od propadanja banaka u Srbiji jer se njihova supervizija sprovodi striktno.

„Provodimo striktno superviziju, nikakvih problema nema, ljudi mogu da budu sigurni u banke koje sa dozovolom Narodne banke Srbije rade u našoj zemlji“, rekao je Vučić posle obeležavanja početka izgradnje VGP parka, upitan postoji li opasnost za banke u Srbiji da propadnu kao Banka Silicijumske doline (SVB) u Americi.

Dodao je da Poštanska štedionica, kao srpska banka, nema baš nikakvih problema i da će se voditi računa da ih nema ni u budućnosti.

On je rekao da je američka banka SVB, ključna za finansiranje pokretanja biznisa, davala velike sume novca po fiksnim kamatnim stopama u uslovima turbulentnog finansijskog tržišta.

„U roku od 48 sati takva banka može da nestane kada se podižu referentne kamatne stope, a nadzor, odnosno supervizija nije uradila svoj posao“, rekao je Vučić novinarima.

Dodao je da veruje da Ministarstvo finansija SAD „posvećeno radi da ne bude većih problema, ali svakako posledica ima, jer bankarski sektor uvek zavisi i od psihologije“.

  • GOCA BG

    13.3.2023 #1 Author

    Verujem da kod nas nece doci do slicnog scenarija…

    Odgovori

  • TATJANA

    15.3.2023 #2 Author

    Nadajmo se da je u pravu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...