U maju, junu i julu očekuju se povećanja od 25 baznih poena

Goldman Sachs prognozira da Fed u martu neće podići kamatne stope

AnalizaBankeSvetU fokusu

13.3.2023 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Goldman Sachs prognozira da Fed u martu neće podići kamatne stope Goldman Sachs prognozira da Fed u martu neće podići kamatne stope
Analitičari banke Goldman Sachs su saopštili da ne očekuju da će Federalne rezerve (Fed), američka centralna banka, povećati kamatnu stopu na sastanku 22. marta,... Goldman Sachs prognozira da Fed u martu neće podići kamatne stope

Analitičari banke Goldman Sachs su saopštili da ne očekuju da će Federalne rezerve (Fed), američka centralna banka, povećati kamatnu stopu na sastanku 22. marta, pri čemu put posle marta vide kao neizvestan, posebno uzimajući u obzir nedavni stres kome je bankarski sektor bio izložen.

Svetski zajmodavac je ranije prognozirao da će povećanje kamatnih stopa u martu iznositi 25 baznih poena, piše Reuters.

Američki regulatori su u nedelju saopštili da će klijenti banke Silicijumske doline (SIVB.O), koja je bankrotirala prošle nedelje, imati pristup svim svojim depozitima od ponedeljka, a regulatori su dali bankama mogućnost da pristupaju rezervnim sredstvima u slučaju nužde. Federalne rezerve su takođe dale bankama olakšice za zaduživanje u hitnim slučajevima.

Analitičari Goldman Sachs-a kažu da očekuju da će mere koje su preduzeti regulatori obezbediti značajnu likvidnost bankama koje se suočavaju sa odlivom depozita i povećati poverenje među deponentima.

Očekivanja u vezi sa kamatnim stopama Goldman u maju, junu i julu ostala su nepromenjena, pa svetski zajmodavac smatra da će u ova tri meseca referentna kamatna stopa biti povećavana za 25 baznih poena.

Iz Goldman Sachs-a je saopšteno da očekuju da će se terminalna kamatna stopa kretati između 5,25 i 5,5 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...