Brzu prugu grade kineske kompanije CRIC i CCCC

Vučić: Otvaranje pruge od Beograda do Subotice za tri meseca

InfrastrukturaSrbija

8.8.2024 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vučić: Otvaranje pruge od Beograda do Subotice za tri meseca Vučić: Otvaranje pruge od Beograda do Subotice za tri meseca
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je završne radove na železničkoj stanici Vrbas Nova i rekao da će pruga od Beograda do Subotice biti otvorena... Vučić: Otvaranje pruge od Beograda do Subotice za tri meseca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je završne radove na železničkoj stanici Vrbas Nova i rekao da će pruga od Beograda do Subotice biti otvorena za tri meseca.

„Pruga je već gotova, potrebna su probna vožnja i dodatna ispitivanja, ali očekujemo da do Dana ujedinjenja (Vojvodine sa Srbijom), 25. novembra bude ovorena“, rekao je Vučić za RTS, a prenela agencija Beta.

„Za tri meseca imaćemo prugu Beogad -Subotica, što je velika stvar za našu zemlju, a Vrbas će biti centralna stanica između Novog Sada i Subotice“, rekao je Vučić.

Predsednik je izrazio nadu da će sa istom kineskom kompanijom koja je, kako kaže, najbrže obavila posao, postići dogovor da od marta samo nastave radove i grade prugu kojom će se putovati 120 kilometara na sat od Pančeva, preko Opova, Zrenjanina do Kikinde, Novog Miloševa i posebno Sombora i Vrbasa, čime bi bila spojena cela Vojvodina.

„Do skoro deca na severu Srbije nisu znali šta je voz“, rekao je Vučić i dodao da je ponosan što će se novom prugom putovati 200 kilometara na sat.

  • SABRINA

    8.8.2024 #1 Author

    Mislim da većina jedva čeka da proradi voz na ovoj relaciji.

    Odgovori

  • VALE

    8.8.2024 #2 Author

    Najbrze rade kineske kompanije

    Odgovori

  • SHALIMAR

    10.8.2024 #3 Author

    Jedva cekam da se provozam…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.