Akcenat na popravljanju investicionog ambijenta Srbije

Vučić sa Orbanom i Al Nahjanom o investicionim potencijalima i saradnji

EUSrbijaSvet

29.9.2023 16:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Vučić sa Orbanom i Al Nahjanom o investicionim potencijalima i saradnji Vučić sa Orbanom i Al Nahjanom o investicionim potencijalima i saradnji
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa najvišim zvaničnicima Mađarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata da su razgovarali o velikim investicionim potencijalima koji... Vučić sa Orbanom i Al Nahjanom o investicionim potencijalima i saradnji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa najvišim zvaničnicima Mađarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata da su razgovarali o velikim investicionim potencijalima koji su se otvorili u okviru manifestacije  EXPO 2027 i o širenju saradnje u oblasti novih projekata, inovacija, istraživanja, zdrave i zelene energije i tehnologija budućnosti.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Orbanom kazao da su razgovarali o važnim i strateškim pitanjima, prenosi Beta.

„Razgovarali smo o formiranju zajedničkih kompanija, o tome kako da popravimo naš investicioni ambijent“, rekao je  Vučić i dodao da je zahvalan Orbanu na ogromnoj podršci.

Vučić je rekao da je usvojien „jedan dobar zaključak koji se tiče formiranja timova za logistiku“.

„Naše dve zemlje su zemlje bez luka i mora i u zavisnosti smo od Konstance, Kopra, Soluna… Moramo da pronalazimo nova mesta za izvoz naših roba“, kazao je Vučić.

Posle sastanka sa princem prestolonaslednikom Abu Dabija, šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, Vučić je na Instagramu napisao da su razmotrili i „brojne teme u okviru inicijative za uspostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa“.

On je kazao da će sa zvaničnicima Mađarske i UAE obići lokaciju Beograd na vodi, gde je investitor kompanija iz UAE, a potom će imati bilateralne sastanke.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...