razvoj omladinskog preduzetništva

Za ekonomsko osnaživanje mladih preduzetnika u Zrenjaninu izdvojeno tri miliona dinara

PreduzetnikSrbija

27.12.2023 17:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Za ekonomsko osnaživanje mladih preduzetnika u Zrenjaninu izdvojeno tri miliona dinara Za ekonomsko osnaživanje mladih preduzetnika u Zrenjaninu izdvojeno tri miliona dinara
Mladim preduzetnicima iz Zrenjanina koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za ekonomsko osnaživanje u sredu su u Gradskoj kući uručeni ugovori, a za taj podsticaj... Za ekonomsko osnaživanje mladih preduzetnika u Zrenjaninu izdvojeno tri miliona dinara

Mladim preduzetnicima iz Zrenjanina koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za ekonomsko osnaživanje u sredu su u Gradskoj kući uručeni ugovori, a za taj podsticaj iz gradskog budžeta izdvojeno je tri miliona dinara.

To pravo ostvarilo je 17 mladih preduzetnika koji se bave različitim zanimanjima, prenosi Beta.

Među njima je i Aleksandra Grujić preduzetnica sportskog i rekreativnog obrazovanja „Skil fitnes“, koja je rekla da će dobijena sredstva uložiti u usavršavanje poslovanja.

Ugovore je uručio gradonačelnik Simo Salapura koji je podsetio da je ovo druga godina zaredom kako se raspisuje takav konkurs i da će, ukoliko bude postojala zainteresovanost sredstva za razvoj omladinskog preduzetništva, naredne godine biti povećana, kao što je to slučaj bio kada su dodeljivani ugovori za žensko preduzetništvo.

„Tada smo umesto planiranih pet izdvojili 8,1 milion dinara, a kada je reč o mladima ideja je da promovišemo njihov biznis i ideje i da ih podstaknemo na povezivanje“ rekao je Salapura.

Pravo za podnošenje prijava imali su mali i mikro privredni subjekti i preduzetnici, starosti do 35 godina, rođeni od 1988. godine.

  • DUCA

    27.12.2023 #1 Author

    Treba ulagati i pomagati mlade preduzetnike.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    2.1.2024 #3 Author

    Mala cifra za toliki broj mladih …

    Odgovori

  • ZVEZDA

    8.1.2024 #4 Author

    Lepo je pomoci mladim preduzetnicima , svakako da ce znaciti

    Odgovori

  • PIKSI

    14.1.2024 #5 Author

    Lepa suma znacice preduzetnicima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...