prilika za poljoprivrednike

Za kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini 10 miliona dinara

BiznisSrbija

8.9.2023 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Za kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini 10 miliona dinara Za kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini 10 miliona dinara
U Pokrajinskoj vladi u petak su uručeni ugovori predstavnicima 12 poljoprivrednih stručnih službi iz Vojvodine i novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, vredni 10... Za kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini 10 miliona dinara

U Pokrajinskoj vladi u petak su uručeni ugovori predstavnicima 12 poljoprivrednih stručnih službi iz Vojvodine i novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, vredni 10 miliona dinara, koji su namenjeni sprovođenju kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Kako je saopšteno, pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragica Ilić istakla je da će na ovaj način biti omogućena kontrola plodnosti za 3.070 uzoraka obradivog poljoprivrednog zemljišta, prenosi Beta.

Ona je pozvala poljoprivrednike da iskoriste usluge stručnih poljoprivrednih službi i urade analize zemljišta na svojim parcelama, jer je to ujedno mogućnost da unaprede poljoprivrednu proizvodnju.

lić je podsetila i da je poslednjim rebalansom budžeta AP Vojvodine opredeljeno dodatnih 35 miliona dinara za unapređenje savetodavnog rada stručnih službi u Pokrajini − 20 miliona dinara za savetodavstvo, a 15 miliona dinara za edukacije i nabavku neophodne opreme za rad službi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...