kolarac, galerija milene pavlović barili, dom vojske u leskovcu...

Za rekonstrukciju i izgradnju objekata kulture 6,3 miliona evra

KulturaLifestyleSrbija

26.4.2024 18:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 15

Za rekonstrukciju i izgradnju objekata kulture 6,3 miliona evra Za rekonstrukciju i izgradnju objekata kulture 6,3 miliona evra
Ministarka kulture Maja Gojković potpisala je danas ugovore za sanaciju i adaptaciju Velike koncertne dvorane Zadužbine Ilije M. Kolarca u Beogradu, rekonstrukciju i dogradnju... Za rekonstrukciju i izgradnju objekata kulture 6,3 miliona evra

Ministarka kulture Maja Gojković potpisala je danas ugovore za sanaciju i adaptaciju Velike koncertne dvorane Zadužbine Ilije M. Kolarca u Beogradu, rekonstrukciju i dogradnju Galerije Milene Pavlović Barili u Požarevcu, kao i adaptaciju i prenamenu Doma vojske u Leskovcu u multifunkcionalnu Gradsku koncertnu dvoranu i Muzičku školu, u ukupnoj vrednosti od 6,3 miliona evra.

Gojković je ugovore potpisala sa ministrom za javna ulaganja Markom Blagojevićem, upravnikom Zadužbine Ilije M. Kolarca Aleksandrom Pekovićem, gradonačelnikom Grada Požarevca Sašom Pavlovićem i zamenicom gradonačelnika Leskovca Lidijom Dimitrijević, navodi se na sajtu vlade.

Ona je objasnila da je potpisivanjem pomenutih ugovora ozvaničena jučerašnja odluka vlade da iz kreditne linije Banke Saveta Evrope izdvoji pomenuta sredstva za rekonstrukciju, adaptaciju i izgradnju objekata posvećenih kulturi.

Ugovorom je predviđena potpuna rekonstrukcija i adaptacija Velike koncertne sale Kolarca, kao i pratećih prostorija, u vrednosti od 1.350.000 evra, precizirala je potpredsednica Vlade.

Gojković je naglasila da će Grad Požarevac dobiti 3,5 miliona evra za rekonstrukciju stare Galerije Milene Pavlović Barili, ali i izgradnju potpuno novog objekta, i podsetila na to da se naredne godine obeležava 80 godina od smrti ove velike umetnice, te da je ovo jedan dug Srbije prema njoj.

Prema njenim rečima, radovi na obnovi i dogradnji Galerije počeće odmah po ovom potpisivanju, jer je sva tehnička dokumentacija pripremljena i izdata dozvola za izgradnju.

Investicija od 1.450.000 evra za adaptaciju, rekonstrukciju i prenamenu nekadašnjeg Doma vojske u multifunkcionalnu zgradu posvećenu kulturi sa velikom koncertnom salom i Muzičkom školom u Leskovcu izuzetno je značajna, a projekat je sličan onome koji je sada u finalu izgradnje u Pirotu, predočila je ona.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...