Beogradski Metaxilasis i Sound Guru iza projekta za britanski Zeptolab

Domaći crtani film Om Nom Stories na platformi Disney +

KulturaLifestyleSrbija

18.4.2024 11:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Domaći crtani film Om Nom Stories na platformi Disney + Domaći crtani film Om Nom Stories na platformi Disney +
Kompanija Disney otkupila je prava za međunarodno prikazivanje srpskog animiranog dečijeg serijala Om Nom Stories na svojoj platformi Disney+. Prikazivanje na Disney+ predstavlja novo... Domaći crtani film Om Nom Stories na platformi Disney +

Kompanija Disney otkupila je prava za međunarodno prikazivanje srpskog animiranog dečijeg serijala Om Nom Stories na svojoj platformi Disney+.

Prikazivanje na Disney+ predstavlja novo poglavlje za 250 epizoda serije, koje će biti dostupne na 17 jezika, dok je animirani projekat zasnovan na popularnim igricama Cut the Rope već zabeležio 4,1 milion pretplatnika i više od 3,5 milijarde pregleda na YouTube.

Dmitrij Gorbunov, producent serijala i izvršni producent studija Metaxilasis iz Beograda, u pisanom saopštenju poručio je da je presrećan što se Om Nom Stories iz skromne serije pretvorio u globalni fenomen koji ljudi vole.

„Od srca se zahvaljujem našem neverovatnom timu i svima koji su doprineli razvoju i distribuciji ovog projekta. Iskreno se nadam da će ovo preslatko zeleno čudovište nastaviti da osvaja srca svuda, da širi oduševljenje i rasplamsava maštu dece širom planete“, rekao je Gorbunov.

Priča prati komične i uzbudljive dogodovštine neodoljivog junaka iz popularne igrice, smotano čudovištance po imenu Om Nom. Iz sezone u sezonu, baveći se raznim hobijima i zanimanjima, on vodi svoje mlade gledaoce kroz vrtlog neverovatnih avantura koje doživljava sa svojim prijateljima.

Serijal Om Nom Stories realizovan je za klijenta, britansku kompaniju Zeptolab, zajedno sa partnerom, Sound Guru Studios iz Beograda, stoji u saopštenju Studija Metaxilasis.

Taj studio razvija novi projekat animiranog serijala „Mozgić Borko i Motorko“, koji je već privukao međunarodnu pažnju i koji će biti predstavljen u okviru programa Animation Production Days u sklopu Festivala animiranog filma u Štutgartu u aprilu ove godine, sa 170 učesnika iz više od 20 zemalja.

Metaxilasis je domaći studio za 2D animaciju iz Beograda, predvođen iskusnim producentima, koji je osnovan u martu 2022. godine.

U fokusu im je, kako ističu u saopštenju, kreiranje kvalitetnih animacija za međunarodno tržište, a njihovi projekti već su predstavljeni na više od 80 platformi širom sveta, uključujući Netflix, Boomerang, Apple+ i Disney+.

METAXILASIS DOO

TAKOVSKA 16, BEOGRAD (PALILULA), Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
70.622.000,00 (2022)
Broj zaposlenih:
1 (2022)
  • LENA

    18.4.2024 #1 Author

    Ovo otvara nove mogućnosti za domaću animacionu industriju i pokazuje njen potencijal za globalni uspeh.

    Odgovori

  • FILIP07

    20.4.2024 #2 Author

    Svaka cast to je dobra vest za nas

    Odgovori

  • SHALIMAR

    20.4.2024 #3 Author

    E ovo je je stvarno sjajna vest!

    Odgovori

  • Lelica

    29.4.2024 #4 Author

    Supeer!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...