Treća faza projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“

Značajna podrška SE i EU za izgradnju profesionalne javne uprave u Srbiji

EUInfrastrukturaSrbijaU fokusu

8.6.2023 12:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Značajna podrška SE i EU za izgradnju profesionalne javne uprave u Srbiji Značajna podrška SE i EU za izgradnju profesionalne javne uprave u Srbiji
Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Čedomir Rakić razgovarao je sa direktorom za koordinaciju programa Saveta Evrope Klausom Nojkirhom (Claus Neukirch) i... Značajna podrška SE i EU za izgradnju profesionalne javne uprave u Srbiji

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Čedomir Rakić razgovarao je sa direktorom za koordinaciju programa Saveta Evrope Klausom Nojkirhom (Claus Neukirch) i šefom Misije Saveta Evrope u Republici Srbiji Tobijasom Flesenkemperom (Tobias Flesenkemper) o saradnji na trećoj fazi projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“ i nastavku strateškog partnerstva ministarstva i Saveta Evrope.

Rakić je istakao da je strateško upravljanje ljudskim resursima od krucijalnog značaja za jačanje kapaciteta gradova i opština, i unapređenje kvaliteta usluga za građane i privredu, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Izrazivši zahvalnost Savetu Evrope i Evropskoj uniji na podršci koju pružaju Srbiji na putu izgradnje moderne i profesionalne lokalne samouprave, Rakić je naglasio da je stvaranje pozitivnog ambijenta za rad u državnim organima i organima lokalne samouprave izuzetno važno za promociju javne uprave kao poželjnog poslodavca.

Foto: MDULS/Jovana-Filipović

Sagovornici su zaključili da će se aktivnostima predviđenim trećom fazom pomenutog projekta osigurati održivost i dalekosežni efekat dosadašnjeg zajedničkog rada, što će rezultirati čvrsto utemeljenim procesima upravljanja ljudskim resursima i stručnog usavršavanja zaposlenih na lokalnom nivou, zasnovanim na evropskim standardima u ovoj oblasti.

Rakić je izrazio uverenje da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i u budućnosti nastaviti uspešnu saradnju sa Savetom Evrope na novim zajedničkim prioritetima i aktivnostima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...