SRBIJI I U NAJTEŽOJ GODINI 2,3 MILIJARDE EVRA DIREKTNIH STRANIH INVESTICIJA Više od 60 odsto ulaganja u Zapadni Balkan dolazi u našu zemlju

InvesticijeIzdvajamoNovacSrbijaVesti

16.12.2020 15:46 Autor: Marija Jovanović 0

SRBIJI I U NAJTEŽOJ GODINI 2,3 MILIJARDE EVRA DIREKTNIH STRANIH INVESTICIJA Više od 60 odsto ulaganja u Zapadni Balkan dolazi u našu zemlju SRBIJI I U NAJTEŽOJ GODINI 2,3 MILIJARDE EVRA DIREKTNIH STRANIH INVESTICIJA Više od 60 odsto ulaganja u Zapadni Balkan dolazi u našu zemlju
Do kraja godine u Srbiji će biti ukupno 2,3 milijarde evra direktnih stranih investicija, izjavio je ministar finansija Siniša Mali „Više od 60 odsto... SRBIJI I U NAJTEŽOJ GODINI 2,3 MILIJARDE EVRA DIREKTNIH STRANIH INVESTICIJA Više od 60 odsto ulaganja u Zapadni Balkan dolazi u našu zemlju

Do kraja godine u Srbiji će biti ukupno 2,3 milijarde evra direktnih stranih investicija, izjavio je ministar finansija Siniša Mali

„Više od 60 odsto stranih direktnih investicija koje dolaze u ceo region Zapadnog Balkana stižu u Srbiju i to za građane znači nova radna mesta, fabrike, a za nas obaveza da još više gradimo auto-puteva, novih industrijskih zona, zdravstvenih objekata i svega što čini razvoj Srbije“, rekao je Mali u Skupštini Srbije.

Foto: Tanjug

Ministar je podsetio i da se u Srbiji gradi fabrika Tojo Tajers, a vrednost investicije je 382 miliona evra. „To je najveća japanska investicija u Srbiji ikada“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, izgradnja fabrike dovoljno govori koliko je Srbija postala i ostala atraktivna za investicije i u vreme ekonomske krize u svetu.

Govoreći o garantnim šemama kroz koje se pomaže privredi, ministar je kazao i da je država mislila i na individualne poljoprivredne proizvođače koji su imali mogućnost da takođe dobiju kredite, a pomoć je išla Uredbom preko Ministarstva poljoprivrede.

Preko te uredbe, kaže Mali, plasiran je 12.741 kredit za isto toliko pojedinaca, a ukupna vrednost kredita je oko 17 milijardi dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...