STIŽE JOŠ JEDAN MINIMALAC Objavljen spisak firmi koje su ostvarile pravo na dodatnu pomoć

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

10.12.2020 13:49 Autor: Ljiljana Begović 4

STIŽE JOŠ JEDAN MINIMALAC Objavljen spisak firmi koje su ostvarile pravo na dodatnu pomoć STIŽE JOŠ JEDAN MINIMALAC Objavljen spisak firmi koje su ostvarile pravo na dodatnu pomoć
Poreska uprava objavila je spisak od 12.037 preduzeća koja su ostvarila pravo na pomoć države u iznosu od 30.367 dinara po zaposlenom radniku, sva... STIŽE JOŠ JEDAN MINIMALAC Objavljen spisak firmi koje su ostvarile pravo na dodatnu pomoć

Poreska uprava objavila je spisak od 12.037 preduzeća koja su ostvarila pravo na pomoć države u iznosu od 30.367 dinara po zaposlenom radniku, sva preduzeća imaju poteškoće u poslovanju izazvane epidemijom korona virusa.

Reč je o sektorskoj podršci za 72.500 zaposlenih u turističkim agencijama, ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Preduzeća da ne bi ostala bez odobrenih sredstava ne smeju da otpuste više od 10 odsto zaposlenih u periodu od 5. decembra do 31. januara, niti da dobijen novac potroše za druge svrhe.

Svim firmama će novac biti uplaćen na posebne namenske račune koje će Uprava za trezor otvoriti za ovu svrhu. Novac će moći da koriste do 15. februara sledeće godine, nakon ćega će namenski računi biti zatvoreni.

Foto: Tanjug

Kako je navedeno na sajtu Poreske uprave, pravo na bespovratna sredstva imaju oni koji su se registrovali da rade u delatnostima restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, keteringu, pripremanju i posluživanju hrane i pića, hotelima, odmaralištima, kampovima, turističkim agencijama, tur-operatorima, iznajmljivanju i lizingu automobila.

Preduzećima će novac isplaćivati Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Spisak preduzeća koja imaju pravo na korišćenje sredstava propisanih uredbom Vlade Srbije su na linku https://www.purs.gov.rs/program-subvencija-ugostitelji-decembar-2020.html

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...