STOPA NEZAPOSLENOSTI U CRNOJ GORI 19 ODSTO, pokazuju podaci Uprave za statistiku

RegionVesti

16.12.2020 08:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

STOPA NEZAPOSLENOSTI U CRNOJ GORI 19 ODSTO, pokazuju podaci Uprave za statistiku STOPA NEZAPOSLENOSTI U CRNOJ GORI 19 ODSTO, pokazuju podaci Uprave za statistiku
Prema podacima iz Ankete o radnoj snazi Uprave za statistiku, u trećem kvartalu ove godine u Crnoj Gori bilo je 266 hiljada aktivnog stanovništva,... STOPA NEZAPOSLENOSTI U CRNOJ GORI 19 ODSTO, pokazuju podaci Uprave za statistiku

Prema podacima iz Ankete o radnoj snazi Uprave za statistiku, u trećem kvartalu ove godine u Crnoj Gori bilo je 266 hiljada aktivnog stanovništva, od čega je 215,5 hiljada ili 81 odsto bilo zaposlenih odnosno 50,6 hiljada ili 19 odsto nezaposlenih lica.

Kako se navodi u anketi, broj zaposlenih u odnosu na prethodni kvartal smanjen je za 4,9 odsto i u odnosu na isti kvartal prethodne godine registrovan je pad od 15,2 procenta. Broj nezaposlenih u odnosu na prethodni kvartal povećan je za 24,3 odsto, i u odnosu na isti kvartal prethodne godine beleži se rast od 10,7 odsto, prenosi podgorički Dan.

Neaktivno stanovništvo čini 234,9 hiljada lica. Kako navode u Upravi za statistiku, broj neaktivnog stanovništva u odnosu na prethodni kvartal povećan je za 0,6 procenata, i u odnosu na isti kvartal prethodne godine beleži se rast od 17,5 odsto. Stopa aktivnosti u Crnoj Gori za treći kvartal 2020. godine je 53,1 odsto, stopa zaposlenosti je 43 odsto, stopa nezaposlenosti je 19 odsto i stopa neaktivnosti je 46,9 odsto, navodi se u zvaničnim statističkim podacima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...