ZA ULAZAK U SRBIJU NEOPHODAN NEGATIVAN PCR TEST Naši građani imaju i drugu opciju

IzdvajamoSrbijaVesti

21.12.2020 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

ZA ULAZAK U SRBIJU NEOPHODAN NEGATIVAN PCR TEST Naši građani imaju i drugu opciju ZA ULAZAK U SRBIJU NEOPHODAN NEGATIVAN PCR TEST Naši građani imaju i drugu opciju
Mera prema kojoj je ulazak stranih državljana u Srbiju dozvoljen samo uz negativan PCR test ne stariji od 24 sata, stupila je na snagu... ZA ULAZAK U SRBIJU NEOPHODAN NEGATIVAN PCR TEST Naši građani imaju i drugu opciju

Mera prema kojoj je ulazak stranih državljana u Srbiju dozvoljen samo uz negativan PCR test ne stariji od 24 sata, stupila je na snagu u ponedeljak 21. decembra.

Foto: Tanjug/AP

Naši građani koji se vraćaju u zemlju ne moraju da imaju PCR test, ali u tom slučaju im je propisana kućna izolacija od 10 dana, prema odlukama Vlade Srbije, a u cilju suzbijanja korona virusa. Meru o ulasku u zemlju Vlada Srbije je usvojila na predlog Kriznog štaba.

Prvobitno je datum za obavezan PCR test pri ulasku u zemlju bio 20. decembar, ali je ta odluka preinačena na sednici Vlade Srbije i stupila je na snagu u ponedeljak.

Domaći državljani se mogu testirati u Srbiji i ukoliko test bude negativan, neće biti u obavezi da budu u kućnoj izolaciji.

Foto: Tanjug

Tokom prethodnog vikenda mnogi naši, ali i strani državljani pohrlili su da pređu granice pre obaveznog PCR testa i karantina, pa su se stvorile ogromne gužve. Na pojedinim graničnim prelazima kolone su bile kilometarske, a vozila su čekala i do četiri sata da uđu u Srbiju.

  • Goca Bg

    21.12.2020 #1 Author

    Test treba da bude obavezan,samo nam fali da se broj jos vise poveca zarazenih…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...