stimulacija za ostanak i život u ruralnim krajevima

Stručnjaci na selu imaće duplo veće plate od kolega u gradovima

SrbijaU fokusuVesti

1.7.2021 17:30 Autor: Miljan Paunović 1

Stručnjaci na selu imaće duplo veće plate od kolega u gradovima Stručnjaci na selu imaće duplo veće plate od kolega u gradovima
Povodom nedavno raspisanog Konkursa za dodelu praznih seoskih kuća sa okućnicom, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da će zajedno s... Stručnjaci na selu imaće duplo veće plate od kolega u gradovima

Povodom nedavno raspisanog Konkursa za dodelu praznih seoskih kuća sa okućnicom, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da će zajedno s drugim ministarstvima, raditi na programima da se mladim stručnjacima na selu obezbedi zaposlenje i da njihova plata u pograničnim i brdsko planinskim krajevima bude duplo veća od zarada njihovih kolega u drugim delovima zemlje.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, a preneo je Tanjug, Krkobabić je posebno naglasio da je u rubnim i brdsko planinskim krajevima Srbije po principu pozitivne diskriminacije, neophodno umanjiti ili ukinuti pojedine poreze, doprinose, takse.

To bi, prema njegovim rečima, sve zajedno doprinelo normalnom životu i stimulisalo ljude da ostanu, a neke iz grada da dođu da žive na selu.

Kako je pisao naš portal, mladi bračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici moći će od države da dobiju do 1,2 miliona dinara za kupovinu kuće na selu sa okućnicom, istaknuto je u Programu sredstava za kupovinu seoske kuće koji je donela Vlada Srbije.

Očekivani efekat ovog Programa je, kako očekuju u Vladi Srbije, naseljavanje oko 400 seoskih kuća sa okućnicom u ruralnom području.

Kako piše u Uredbi, ocenjivanje i odabir projekata koji se finansiraju u skladu sa njom vrši se na osnovu utvrđivanja ispunjenosti uslova za učešće na javnom konkursu.

Tagovi
SRBIJA
  • Tina

    2.7.2021 #1 Author

    Dobra ideja i nacin da se motivisu ljudi da zive u selima.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...