Do 2026. najmanje 280 ljudi će dobiti posao u niškoj fabrici

Subvencije od tri miliona evra za zapošljavanje radnika u kineskoj kompaniji

InvesticijeSrbijaVesti

8.9.2023 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Subvencije od tri miliona evra za zapošljavanje radnika u kineskoj kompaniji Subvencije od tri miliona evra za zapošljavanje radnika u kineskoj kompaniji
Kineskoj kompaniji Yusei Machinery država će isplatiti subvencije od 2,9 miliona evra za zapošljavanje radnika u budućem pogonu za proizvodnju automobilskih delova u Nišu,... Subvencije od tri miliona evra za zapošljavanje radnika u kineskoj kompaniji

Kineskoj kompaniji Yusei Machinery država će isplatiti subvencije od 2,9 miliona evra za zapošljavanje radnika u budućem pogonu za proizvodnju automobilskih delova u Nišu, vidi se iz ugovora koji je kompanija potpisala sa Ministarstvom privrede prošlog meseca.

Pogon će raditi na injekcionom livenju i aluminizaciji plastičnih komponenti automobila.

Kompanija se obavezala da će do kraja 2026. godine zaposliti najmanje 280 novih radnika na neodređeno vreme i dodatno investirati najmanje 20,8 miliona evra.

Zapošljavanje i investiranje biće sukcesivno, u skladu sa isplaćivanjem tranši državne pomoći, od 2024. do 2027. godine, piše Nova ekonomija.

Pošto je Yusei Machinery u februaru 2022. godine podnela prijavu Razvojnoj agenciji Srbije za subvencije, a u tom trenutku nije imala zaposlenih u Srbiji, za ispunjenje obaveze zapošljavanja će biti uračunati i svi do sada zaposleni radnici.

Na osnovu prijave, Savet za ekonomski razvoj je u junu 2023. godine doneo odluku kojom se odobrava 2,9 miliona evra podsticaja.

Yusei Machinery, kao ogranak kompanije u Srbiji, u vlasništvu je kompanije Zhejiang Yusei Plastic & Modul Group.

Glavna tržišta ove grupacije su zemlje Evropske unije i Turska.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...