nakon glasanja deoničara u avgustu

Suosnivač kompanije Airbnb u upravnom odboru Tesle

NovacSvetVesti

29.9.2022 12:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Suosnivač kompanije Airbnb u upravnom odboru Tesle Suosnivač kompanije Airbnb u upravnom odboru Tesle
Tesla je imenovao suosnivača Airbnba, dizajnera i milijardera Džoa Gebija (Joea Gebbia) kao nezavisnog člana u svoj upravni odbor, navodi se u regulatornoj odluci.... Suosnivač kompanije Airbnb u upravnom odboru Tesle

Tesla je imenovao suosnivača Airbnba, dizajnera i milijardera Džoa Gebija (Joea Gebbia) kao nezavisnog člana u svoj upravni odbor, navodi se u regulatornoj odluci.

Dodatak Gebije u odboru proizvođača električnih vozila Ilona Maska (Elon Musk) usledio je nakon odlaska Oracleovog predsednika i glavnog tehničkog direktora Lerija Elisona (Larry Ellison), koji je najavljen u junu i finalizovan nakon glasanja deoničara u avgustu, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

Tesla je imenovao Elisona i bivšu izvršnu direktorku Walgreens Boots Alliancea Ketlin Volson Tompson (Kathleen Wilson-Thompson), u odbor u decembru 2018. godine kako bi se pridržavali uslova sporazuma o nagodbi s Komisijom za vrednosne papire i berzu (SEC).

SEC je optužio Teslu i Maska za prevaru sa građanskim vrednosnim papirima nakon što je izvršni direktor tvitovao da razmišlja o pretvaranju Tesle u privatnu kompaniju za 420 dolara po deonici i da ima osigurana sredstva za to.

Dodavanje Gebije u Teslin odbor moglo bi pomoći Tesli da izbegne dalji sukob sa SEC-om, koji je pokrenuo više istraga kako bi utvrdio da Mask i Tesla ostaju u skladu sa svojim sporazumom.

Dizajner po obrazovanju, Gebija je bio s Airbnbom od njegovih prvih dana 2007. godine. Odstupio je sa svoje operativne uloge u firmi za kratkoročni najam u julu ove godine.

Međutim, Gebija ostaje u upravi Airbnba i služi kao predsedavajući Airbnb.org, neprofitne organizacije povezane s firmom koja osigurava smeštaj ljudima raseljenim u vreme krize, uključujući one pogođene prirodnim katastrofama i globalnim sukobima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...