SVE VEĆA NELIKVIDNOST U CRNOJ GORI I u novembru rast broja blokiranih preduzeća

RegionVesti

8.12.2020 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

SVE VEĆA NELIKVIDNOST U CRNOJ GORI I u novembru rast broja blokiranih preduzeća SVE VEĆA NELIKVIDNOST U CRNOJ GORI I u novembru rast broja blokiranih preduzeća
U Crnoj Gori je na kraju novembra više od 18.800 preduzeća i preduzetnika bilo u blokadi, i to za preko 726 miliona evra, što... SVE VEĆA NELIKVIDNOST U CRNOJ GORI I u novembru rast broja blokiranih preduzeća

U Crnoj Gori je na kraju novembra više od 18.800 preduzeća i preduzetnika bilo u blokadi, i to za preko 726 miliona evra, što je za oko 1,6 odsto više nego u oktobru, pokazuju podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Kako se vidi iz zvaničnih podataka, koncentracija duga je i dalje relativno velika, tako da deset najvećih dužnika duguje oko 148,8 miliona evra, dok oko 40,7 odsto od ukupnog iznosa blokade odnosno oko 296 miliona evra otpada na 50 najvećih dužnika, prenosi bankar.me.

U neprekidnoj blokadi do jedne godine bilo je oko 1.800 dužnika čija je blokada iznosila oko 55 miliona evra, odnosno oko 7,5 odsto ukupnog iznosa blokade. Sa druge strane, duže od godinu dana u blokadi je oko 17 hiljada kompanija i preduzetnika, čija je blokada premašila nivo od 671 milion evra.

  • SUNCOKRET

    4.12.2022 #1 Author

    Ekonomska kriza utiče na ceo svet pa i Crni Goru. Krediti su sve skuplji i teško je opstati sa poslovanjem a ne zadužiti se i to često dovede do likvidacije i gašenja firme.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...